• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

single origin collection chocolate java
  • czekolada produkowana w postaci kaletek, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą
  • single origin collection chocolate java

1 kg CZEKOLADA MLECZNA 32.6% JAVA SINGLE ORIGIN JAVA-E4-U70 CALLEBAUT (produkt konfekcjonowany)

BARRYCALLEBAUT69

Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.

104,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

SINGLE ORIGIN JAVA - to mleczna czekolada wytwarzana z lekkich i aromatycznych ziaren kakao - odmiana Criollo - uprawianych na wyspie Jawa. Czekolada charakteryzuje się jasną, przyjemną barwą oraz łagodnym aromatem kakao i karmelu. Profil smakowy czekolady uzupełniają świeże, lekko kwaśne nuty żółtych owoców (ananasa oraz bananów). Z czekoladą przygotujesz aromatyczne batony i tabliczki czekolady o wyjątkowej barwie. Czekolada zachęca do tworzenia połączeń z lekko kwaśnymi owocami oraz ciepłymi potrawami - które podkreślą słodki, lekko owocowy smak czekolady. Składniki, które wyjątkowo dobrze komponują się z czekoladą to przyprawy - kardamon, goździki oraz owoce - zielone jabłko, mango, mandarynki. Płynność czekolady (3/5) czyni ją uniwersalną w zastosowaniu, idealnie sprawdzi się do oblewania oraz nadawania smaku kremom czy musom. Wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren kakaowych z wyspy Jawa, odmiana Criollo - dla uzyskania niepowtarzalnego smaku oraz barwy. JAVA to mleczna czekolada o minimalnej zawartości kakao 32.6% i statusie kuwertury.

*czekolada w kilogramowym opakowaniu to produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 2.5 kg (w kontrolowanych warunkach) - produkt pakowany jest w sterylny worek z zamknięciem i etykietą oraz zgrzewany w celu zapewnienia pełnej ochrony czekolady w opakowaniu.

Kuwertura - to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa (z ziaren kakaowych z Jawy, odmiana Criollo), emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych); kuwertura czekoladowa (32.6% minimalna zawartość kakao).

KOMPOZYCJA - SKŁAD
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
32.6% 20.0% 35.4%%

Warunki przechowywania: czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 12-20°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas składowania to 70%.

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
CIASTKA, WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2345/561 kJ/kcal
Tłuszcz 35.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 21.0 g
Węglowodany 53.0 g
w tym cukry 52.0 g
Białko  6.6 g
Sól 0.19 g

TEMPEROWANIE CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADA
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

PRZYKŁADOWE PRZEPISY Z SINGLE ORIGIN JAVA:

 

MUS Z MLECZNEJ CZEKOLADY

SOS Z MLECZNEJ CZEKOLADY

CHANTILLY Z MLECZNEJ CZEKOLADY

GANACHE DO OBLEWANIA

Szczegóły produktu
BARRYCALLEBAUT69
5 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
JAVA-E4-U70
NAZWA HANDLOWA
SINGLE ORIGIN JAVA
MASA NETTO
1 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
RODZAJ
CZEKOLADA W KALETKACH
KSZTAŁT
Callets™
SMAK
KAKAOWY | KARMELOWY | NUTY ŻÓŁTYCH OWOCÓW
BARWA
JASNA | CHARAKTERYSTYCZNA | PRZYJEMNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | WYPIEKI | DESERY | LODY
RODZAJ CZEKOLADY
CZEKOLADA MLECZNA | MILK CHOCOLATE
PŁYNNOŚĆ CZEKOLADY
3/5
POCHODZENIE ZIARNA KAKAOWEGO
ZIARNA JAVAJSKIE | ODMIANA CRIOLLO
ZAWARTOŚĆ KAKAO
32.6 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
35.4 %
ZAWARTOŚĆ MLEKA
20.0 %
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
SINGLE ORIGIN COLLECTION CHOCOLATE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: