op. 2.5 kg ECUADOR MILK 39% Single Origin Callebaut - mleczna czekolada z karmelowymi nutami ziaren kakao z Ekwadoru

Indeks: CALLEBAUT27
Marka:
360,80 zł (23% VAT)
144,32 zł / 1 kg

293,33 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Mleczna czekolada Ecuador Single Origin od Callebaut!

Mleczna czekolada Single Origin Ecuador jest wytwarzana z najlepszych ziaren kakaowca, uprawianych na żyznych glebach lasów deszczowych Ekwadoru. Ziarna kakao z pochodzące z Ekwadoru nadają czekoladzie wyjątkowo intensywny smak o złożonym aromacie. Czekolada ma intensywny smak prażonego kakao z bogatym aromatem słodkich, karmelowych nut oraz subtelnym owocowym posmakiem. Czekolada doskonale smakuje samodzielnie oraz w połączeniu z delikatnie kwaśnymi składnikami, takimi jak kawa, zioła i owoce. Z czekoladą przygotujesz wyjątkowe batony i tabliczki czekolady, a także aromatyczne ganache, musy, kremy oraz sosy. Czekolada o średniej płynności i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Czekolada Single Origin wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren najwyższej jakości pochodzących z Ekwadoru, dla uzyskania niepowtarzalnego smaku. Mleczna czekolada cukiernicza wytwarzana w postaci łatwych do upłynniania Callets. Minimalna zawartość składników kakao to 39%, czekolada posiada status kuwertury. 

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów. Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z mleczną czekoladą Single Origin Ecuador: gałka muszkatołowa, pomarańcza, morela, kwiat bzu, oliwa z oliwek, olej truflowy, kawa, jagody. Czekolada wytwarzana z ziaren pochodzących z Ekwadoru.

Szczegóły produktu Origin Collection Chocolate:

Nazwa handlowa Single Origin Ecuador Milk 39%
Seria produktowa Origin Collection Chocolate
Pochodzenie kakao Ekwador
Numer katalogowy CHM-Q415AR-E4-u70
Rodzaj mleczna czekolada
Zawartość kakao 39%
Opakowanie torba z zamknięciem
Masa netto 2.5 kg
Opakowanie zbiorcze karton 10 kg (4 op. x 2.5 kg)
Smak intensywny, bogaty, złożony
Aromat nuty karmelowe i owocowe
Barwa ciepła, brązowa
Płynność średnia (3/5)
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety
Forma Callets™ - łatwe do dozowania i upłynniania pastylki
Producent Callebaut
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano w Belgii

Wyjątkowy skład czekolady Single Origin:

Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa z ziaren kakao pochodzących z Ekwadoru, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych).

Mleczna kuwertura czekoladowa (39% minimalna zawartość składników kakao). Pochodzenie ziarna kakaowego: Ekwador (kakao certyfikowane Rainforest Alliance).

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE SINGLE ORIGIN
KAKAO MLEKO TŁUSZCZ
39.0% 24.0% 39.1%

Jak przechowywać mleczną czekoladę?

Warunki przechowywania: mleczną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 12-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Możliwości zastosowania mlecznej czekolady:

APLIKACJE
CUKIERNICTWO

średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku

karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie

krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania

LODY I SORBETY
nadawanie smaku

lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety

Wartość odżywcza mlecznej czekolady:

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2397 kJ / 573 kcal
Tłuszcz 39.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 24.0 g
Węglowodany 44.0 g
w tym cukry 43.0 g
Białko  9.1 g
Sól 0.24 g

Warunki procesu temperowania czekolady:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu