Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 2.5 kg ECUADOR MILK 39% Single Origin Callebaut - mleczna czekolada z karmelowymi nutami ziaren kakao z Ekwadoru
Mleczna czekolada o bogatym smaku ziaren kakao pochodzących z Ekwadoru z przyjemną karmelową nutą. Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy "Origin Collection Chocolate" wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie.
Opis produktu
Mleczna czekolada Ecuador Single Origin od Callebaut!
![]()
Mleczna czekolada Single Origin Ecuador jest wytwarzana z najlepszych ziaren kakaowca, uprawianych na żyznych glebach lasów deszczowych Ekwadoru. Ziarna kakao z pochodzące z Ekwadoru nadają czekoladzie wyjątkowo intensywny smak o złożonym aromacie. Czekolada ma intensywny smak prażonego kakao z bogatym aromatem słodkich, karmelowych nut oraz subtelnym owocowym posmakiem. Czekolada doskonale smakuje samodzielnie oraz w połączeniu z delikatnie kwaśnymi składnikami, takimi jak kawa, zioła i owoce. Z czekoladą przygotujesz wyjątkowe batony i tabliczki czekolady, a także aromatyczne ganache, musy, kremy oraz sosy. Czekolada o średniej płynności i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Czekolada Single Origin wytwarzana jest z wyselekcjonowanych ziaren najwyższej jakości pochodzących z Ekwadoru, dla uzyskania niepowtarzalnego smaku. Mleczna czekolada cukiernicza wytwarzana w postaci łatwych do upłynniania Callets. Minimalna zawartość składników kakao to 39%, czekolada posiada status kuwertury.
![]()
Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów. Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z mleczną czekoladą Single Origin Ecuador: gałka muszkatołowa, pomarańcza, morela, kwiat bzu, oliwa z oliwek, olej truflowy, kawa, jagody. Czekolada wytwarzana z ziaren pochodzących z Ekwadoru.
![]()
Szczegóły produktu Origin Collection Chocolate:
![]()
| Nazwa handlowa | Single Origin Ecuador Milk 39% |
| Seria produktowa | Origin Collection Chocolate |
| Pochodzenie kakao | Ekwador |
| Numer katalogowy | CHM-Q415AR-E4-u70 |
| Rodzaj | mleczna czekolada |
| Zawartość kakao | 39% |
| Opakowanie | torba z zamknięciem |
| Masa netto | 2.5 kg |
| Opakowanie zbiorcze | karton 10 kg (4 op. x 2.5 kg) |
| Smak | intensywny, bogaty, złożony |
| Aromat | nuty karmelowe i owocowe |
| Barwa | ciepła, brązowa |
| Płynność | średnia (3/5) |
| Przeznaczenie | czekolada cukiernicza |
| Zastosowanie | polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety |
| Forma | Callets™ - łatwe do dozowania i upłynniania pastylki |
| Producent | Callebaut |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | wyprodukowano w Belgii |
![]()
![]()
Wyjątkowy skład czekolady Single Origin:
![]()
Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa z ziaren kakao pochodzących z Ekwadoru, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (w tym orzechów arachidowych i orzechów laskowych).
Mleczna kuwertura czekoladowa (39% minimalna zawartość składników kakao). Pochodzenie ziarna kakaowego: Ekwador (kakao certyfikowane Rainforest Alliance).
![]()
| KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE SINGLE ORIGIN | ||
| KAKAO | MLEKO | TŁUSZCZ |
| 39.0% | 24.0% | 39.1% |
![]()
![]()
Jak przechowywać mleczną czekoladę?
![]()
Warunki przechowywania: mleczną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 12-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.
![]()
Możliwości zastosowania mlecznej czekolady:
![]()
| APLIKACJE | |
| CUKIERNICTWO | |
|
średnie oblewanie, formowanie średnich pustych figurek (15-30 cm), formowanie pralin, formowanie małych pustych figurek (5-15 cm), mieszanie, szprycowanie dekoracji, natryskiwanie, nadawanie smaku |
karmele, grona czekoladowe, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, krem maślany, ganache, talarki czekoladowe, trufle |
| WYPIEKI I DESERY | |
| nadawanie smaku, oblewanie |
krem bawarski, krem angielski i twarogowy, ganache, glazury, fondant, musy, sosy, biszkopty i ciasta, herbatniki, kremy do zapiekania, chleby i brioszki, muffiny, krem do zapiekania |
| LODY I SORBETY | |
| nadawanie smaku |
lody amerykańskie, lody włoskie, lody rzemieślnicze, sorbety |
![]()
![]()
Wartość odżywcza mlecznej czekolady:
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2397 kJ / 573 kcal |
| Tłuszcz | 39.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 24.0 g |
| Węglowodany | 44.0 g |
| w tym cukry | 43.0 g |
| Białko | 9.1 g |
| Sól | 0.24 g |
![]()
![]()
Warunki procesu temperowania czekolady:
![]()
| WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY | |||
| RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
| CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
| MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
| BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu