
Indeks: PAVONI88
Marka: PAVONI ITALIA
∅ 110 x h 20 mm XF1120 RANT PERFOROWANY PAVONI okrągły rant ze stali nierdzewnej
Seria stalowych rantów z mikroperforacją do viennoiserie - stworzona we współpracy z Johanem Martinem. Twórz prawdziwe dzieła sztuki z ciasta drożdżowego i francuskiego.
KOLEKCJA RANTÓW PERFOROWANYCH "XF" OD PAVONI ITALIA ZOSTAŁA WZBOGACONA O FORMY PRZEZNACZONE DO VIENNOISERIE - SERIA STWORZONA WE WSPÓŁPRACY Z JOHANEM MARTINEM.
Viennoiserie - to specjalny rodzaj francuskich wypieków, wyrabianych z ciasta drożdżowego lub ciasta francuskiego z dodatkami, które wzbogacają i urozmaicają klasyczne francuskie wyroby. Kolekcja rantów perforowanych do Viennoiserie to połączenie wiedzy Pavoni Italia z talentem francuskiego cukiernika - prawdziwa sztuka pieczenia. Ranty perforowane są wykonywane ręcznie przez włoskich rzemieślników z wysokiej jakości materiałów (stal nierdzewna).
Przeznaczone są do wypieku: brioches (bułeczek), croissant (rogalików), pain au chocolat (wypieków z czekoladą), pane al latte (mlecznych bułeczek), sfoglie (chrupiących ciasteczek) oraz creazioni salate (wytrawnych wypieków).
Ranty zostały wykonane z perforowanej taśmy ze stali nierdzewnej z gładkim łączeniem elementów metalu. Taśma o wysokości 45 milimetrów ułatwia formowanie wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego. Stal nierdzewna wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur podczas pieczenia. Jest również odporna na działanie niskich temperatur podczas chłodzenia, mrożenia i szokowego zamrażania.
Perforacja zastosowana w rantach zapewnia doskonałą cyrkulację powietrza, a tym samym równomierne rozprowadzanie ciepła. Wyroby charakteryzują się równomiernym stopniem wypieczenia oraz zarumienienia. Dodatkowo perforacja przyspiesza proces studzenia wypieków, co pozwala na uzyskanie wyjątkowej kruchości i chrupkości. Przed pieczeniem ranty można zabezpieczyć tłuszczem (najlepiej prawdziwym masłem), aby zapobiec przywieraniu wypieków. Zastosowanie rantów z perforacją zapewnia uzyskanie perfekcyjnego efektu wizualnego oraz doskonałego smaku.
Warunki użytkowania rantów:
dokładnie umyć przed pierwszym użyciem
pieczenie w piekarniku elektrycznym, gazowym, konwekcyjnym
chłodzenie w lodówce
mrożenie w zamrażarce oraz możliwość szokowego zamrażania
możliwość mycia w zmywarce
nie stosować w kuchence mikrofalowej
Indeks: PAVONI88
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: PAVONI146
Marka: PAVONI ITALIA
Indeks: PAVONI402
Marka: PAVONI ITALIA
Seria stalowych rantów z mikroperforacją do viennoiserie - stworzona we współpracy z Johanem Martinem. Twórz prawdziwe dzieła sztuki z ciasta drożdżowego i francuskiego.
Indeks: CALLEBAUT34
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Indeks: CALLEBAUT04
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Seria stalowych rantów z mikroperforacją do viennoiserie - stworzona we współpracy z Johanem Martinem. Twórz prawdziwe dzieła sztuki z ciasta drożdżowego i francuskiego.