• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

mąka migdałowa - drobno mielone migdały doskonałe do wypieków
  • mąka migdałowa - drobno mielone migdały doskonałe do wypieków
  • mąka migdałowa - drobno mielone migdały doskonałe do wypieków
  • mąka migdałowa - drobno mielone migdały doskonałe do wypieków

12.5 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA 030015 AGA HOLTEX

RÓŻNE295

Mąka migdałowa kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.

656,25 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Mąka migdałowa wytwarzana z drobno zmielonych nasion migdałowca - niezbędny składnik słynnych francuskich makaroników. To od jakości mączki migdałowej w znacznej mierze zależy efekt finalny ciasteczek. Mączkę migdałową można również stosować do wypieku ciast oraz przygotowywania naleśników, gofrów i innych produktów na bazie mąki. Doskonała alternatywa w diecie bezglutenowej. 

Składniki: mielone migdały 100%; alergeny: orzechy i produkty pochodne; kraj pochodzenia: USA.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 5°C do 25°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 75%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; przechowywanie u konsumenta końcowego - w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Warunki transportu: samochody dostosowane do transportu żywności; produkt należy przewozić w temperaturze otoczenia, bez obcych zapachów, bez szkodników i ich pozostałości; towar należy zabezpieczyć przed negatywnym wpływem warunków atmosferycznych.

Okres przydatności do spożycia: "według atestu dopuszczającego daną partię do obrotu"

Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.

CECHY ORGANOLEPTYCZNE
WYGLĄD ZEWNĘTRZNY drobno zmielone nasiona migdałowca
BARWA jasno kremowa lub żółto kremowa
SMAK I ZAPACH właściwy, bez obcych zapachów, charakterystyczny dla migdała

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 2497/604 kJ/kcal
TŁUSZCZ 52.0 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 4.7 g
WĘGLOWODANY 7.6 g
W TYM CUKRY 4.9 g
BŁONNIK 13.0 g
BIAŁKO 20.0 g
SÓL 0.04 g

CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA
WILGOTNOŚĆ max 6.0 %
METALE CIĘŻKIE zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006
PESTYCYDY zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
PLEŚNIE I DROŻDŻE < 1000 jtk/g
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW < 50000 jtk/g
SALMONELLA nieobecna w 25.0 g
ESCHERICHIA COLI nieobecne w 1.0 g
GMO surowiec nie jest modyfikowany genetycznie

PRZEPIS NA DOMOWY CHLEBEK MIGDAŁOWY:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki (na formę keksową o długości około 30 cm):

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

  • 500 g - tłustego twarogu

  • 6 szt. - jaja (rozmiar M)

  • 200 g - mielone migdały

  • 120 g - grubo mielone siemię lniane

  • 1 op. - proszku do pieczenia

  • 4 łyżki - nasiona chia

  • 1 łyżeczka - sól (drobna

  • + tłuszcz (najlepiej prawdziwe masło lub oliwa z oliwek) do wysmarowania formy

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Sposób przygotowania:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

  • piekarnik nagrzać do temperatury 170-180°C (z termoobiegiem)

  • formę do pieczenia wysmarować cienką warstwą tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia

  • twaróg zmielić z jajami i solą na gładką masę (najlepiej w robocie kuchennym)

  • do masy dodać proszek do pieczenia, mąkę migdałową i siemię lniane i ponownie zmielić na gładką masę

  • na koniec dodać nasiona chia i delikatnie wymieszać z masą

  • masę na chlebek przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy

  • piec przez około 55 minut (do suchego patyczka)

  • upieczony chlebek pozostawić w formie na około 10 minut

  • następnie wyjąć chlebek z formy i wystudzić - najlepiej na specjalnej kratce do studzenia wypieków

Szczegóły produktu
RÓŻNE295
4 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
030015
NAZWA HANDLOWA
MĄCZKA MIGDAŁOWA
MASA NETTO
12.5 kg
OPAKOWANIE
TORBA | KARTON
RODZAJ
MĄKA Z MIGDAŁÓW
AROMAT
WŁAŚCIWY | BEZ OBCYCH ZAPACHÓW
SMAK
CHARAKTERYSTYCZNY DLA MIGDAŁA
BARWA
JASNO KREMOWA | ŻÓŁTO KREMOWA
FORMA
DROBNO ZMIELONE NAZIONA MIGDAŁOWCA
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
MAKARONIKI FRANCUSKIE | WYPIEKI
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
5-25°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
DO 75%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
WEDLUG ATESTU DOPUSZCZAJĄCEGO PARTIĘ DO OBROTU
KRAJ PRODUKCJI
USA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii: