102,00 zł / 1 kg
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
12.5 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA 030015 AGA HOLTEX
Mąka migdałowa kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Mąka migdałowa wytwarzana z drobno zmielonych nasion migdałowca - niezbędny składnik słynnych francuskich makaroników. To od jakości mączki migdałowej w znacznej mierze zależy efekt finalny ciasteczek. Mączkę migdałową można również stosować do wypieku ciast oraz przygotowywania naleśników, gofrów i innych produktów na bazie mąki. Doskonała alternatywa w diecie bezglutenowej.
Składniki: mielone migdały 100%; alergeny: orzechy i produkty pochodne; kraj pochodzenia: USA.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 5°C do 25°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 75%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; przechowywanie u konsumenta końcowego - w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Warunki transportu: samochody dostosowane do transportu żywności; produkt należy przewozić w temperaturze otoczenia, bez obcych zapachów, bez szkodników i ich pozostałości; towar należy zabezpieczyć przed negatywnym wpływem warunków atmosferycznych.
Okres przydatności do spożycia: "według atestu dopuszczającego daną partię do obrotu"
Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.
CECHY ORGANOLEPTYCZNE | |
WYGLĄD ZEWNĘTRZNY | drobno zmielone nasiona migdałowca |
BARWA | jasno kremowa lub żółto kremowa |
SMAK I ZAPACH | właściwy, bez obcych zapachów, charakterystyczny dla migdała |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 2497/604 kJ/kcal |
TŁUSZCZ | 52.0 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 4.7 g |
WĘGLOWODANY | 7.6 g |
W TYM CUKRY | 4.9 g |
BŁONNIK | 13.0 g |
BIAŁKO | 20.0 g |
SÓL | 0.04 g |
CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA | |
WILGOTNOŚĆ | max 6.0 % |
METALE CIĘŻKIE | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006 |
PESTYCYDY | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005 |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
PLEŚNIE I DROŻDŻE | < 1000 jtk/g |
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | < 50000 jtk/g |
SALMONELLA | nieobecna w 25.0 g |
ESCHERICHIA COLI | nieobecne w 1.0 g |
GMO | surowiec nie jest modyfikowany genetycznie |
PRZEPIS NA DOMOWY CHLEBEK MIGDAŁOWY:
Składniki (na formę keksową o długości około 30 cm):
-
500 g - tłustego twarogu
-
6 szt. - jaja (rozmiar M)
-
200 g - mielone migdały
-
120 g - grubo mielone siemię lniane
-
1 op. - proszku do pieczenia
-
4 łyżki - nasiona chia
-
1 łyżeczka - sól (drobna
-
+ tłuszcz (najlepiej prawdziwe masło lub oliwa z oliwek) do wysmarowania formy
Sposób przygotowania:
-
piekarnik nagrzać do temperatury 170-180°C (z termoobiegiem)
-
formę do pieczenia wysmarować cienką warstwą tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia
-
twaróg zmielić z jajami i solą na gładką masę (najlepiej w robocie kuchennym)
-
do masy dodać proszek do pieczenia, mąkę migdałową i siemię lniane i ponownie zmielić na gładką masę
-
na koniec dodać nasiona chia i delikatnie wymieszać z masą
-
masę na chlebek przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy
-
piec przez około 55 minut (do suchego patyczka)
-
upieczony chlebek pozostawić w formie na około 10 minut
-
następnie wyjąć chlebek z formy i wystudzić - najlepiej na specjalnej kratce do studzenia wypieków
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- 030015
- NAZWA HANDLOWA
- MĄCZKA MIGDAŁOWA
- MASA NETTO
- 12.5 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA | KARTON
- RODZAJ
- MĄKA Z MIGDAŁÓW
- AROMAT
- WŁAŚCIWY | BEZ OBCYCH ZAPACHÓW
- SMAK
- CHARAKTERYSTYCZNY DLA MIGDAŁA
- BARWA
- JASNO KREMOWA | ŻÓŁTO KREMOWA
- FORMA
- DROBNO ZMIELONE NAZIONA MIGDAŁOWCA
- PRZEZNACZENIE
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- MAKARONIKI FRANCUSKIE | WYPIEKI
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 5-25°C
- WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
- DO 75%
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- WEDLUG ATESTU DOPUSZCZAJĄCEGO PARTIĘ DO OBROTU
- KRAJ PRODUKCJI
- USA
Indeks: LUBECA36
Marka: LUBECA
1.0 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
64,00 zł / 1 kg
Indeks: MASTERMARTINI179
Marka: Master Martini
op. 6 kg CARAVELLA GRAN PISTACCHIO AE52DD MASTER MARTINI krem do smarowania o intensywnym smaku pistacjowym
Krem o doskonałej konsystencji do smarowania, o zrównoważonym intensywnym smaku prażonych orzechów pistacjowych, idealny do nadzień i aromatyzowania. Wszechstronność zastosowania. Bez tłuszczów uwodornionych, z lecytyną słonecznikową, z naturalnymi aromatami.
53,00 zł / 1 kg
Indeks: SEMPRE329
Marka: SEMPRE
op. 1 kg Krem z orzechów pekan - 220001 Sempre - gładka pasta orzechowa bez dodatków - 100% orzechów
Gładki krem z lekko prażonych orzechów pekan. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
241,00 zł / 1 kg
Indeks: SEMPRE331
Marka: SEMPRE
op. 1 kg Krem z orzechów nerkowca - 220004 Sempre - gładka pasta orzechowa bez dodatków - 100% orzechów
Gładki krem z lekko prażonych orzechów nerkowca. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
172,00 zł / 1 kg
Indeks: LUBECA78
Marka: LUBECA
2.5 kg NUGAT WARSTWOWY W BLOKU 287 LUBECA pasta pralinowa z orzechów laskowych z jasnymi i ciemnymi warstwami
Warstwowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych ułożona naprzemiennie z pastą pralinową z orzechów laskowych i kakao - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy smak i aromat prażonych orzechów laskowych i kakao.
120,64 zł / 1 kg
Indeks: RÓŻNE296
Marka: SEMPRE
1 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA (produkt konfekcjonowany)
Mąka migdałowa, kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
58,00 zł / 1 kg
76,76 zł / 1 kg
73,50 zł / 1 kg
Indeks: PERNIGOTTI309
Marka: PERNIGOTTI
op. 3 kg STRACCIATA DI NOCCIOLA TOSTATA SALATA 12092694 PERNIGOTTI prażone pesto z orzechów laskowych z sola morską
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
158,55 zł / 1 kg
Indeks: SEMPRE330
Marka: SEMPRE
op. 1 kg Krem z orzechów włoskich - 220002 Sempre - gładka pasta orzechowa bez dodatków - 100% orzechów
Gładki krem z lekko prażonych orzechów włoskich. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
185,00 zł / 1 kg
Indeks: LUBECA129
Marka: LUBECA
1.0 kg CZERWONY MARCEPAN 007 007 LUBECA marcepanowa pasta z migdałów śródziemnomorskich w kolorze czerwonym
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich w kolorze czerwonym.
74,80 zł / 1 kg
Indeks: LUBECA120
Marka: LUBECA
0,5kg GRYS MIGDAŁOWY (z migdałów kalifornijskich) 423 Lubeca
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i wypieków
56,50 zł / 1 kg
Indeks: LUBECA103(1)
Marka: LUBECA
op. 1 kg Blanszowane migdały w słupkach - 414001 Lubeca
Blanszowane migdały w słupkach. Niezbędny składnik tradycyjnych rogali Marcińskich z białym makiem. Idealne do batonów zbożowych i domowych ciasteczek jeżyków.
57,23 zł / 1 kg
Indeks: DREIDOPPEL21
Marka: DREIDOPPEL
1 kg PASTA KOKOS 199 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
133,00 zł / 1 kg
Indeks: LUBECA121
Marka: LUBECA
12,5kg Mączka MIGDAŁOWA (z migdałów kalifornijskich) 425 Lubeca
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i makaroników
55,10 zł / 1 kg
Indeks: LUBECA77
Marka: LUBECA
2.5 kg NUGAT Z ORZECHÓW LASKOWYCH W BLOKU 286 LUBECA pasta pralinowa z całymi orzechami laskowymi
Orzechowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy słodki smak i aromat prażonych orzechów.
98,40 zł / 1 kg
Indeks: LUBECA44
Marka: LUBECA
0.2 kg MARCEPAN 009 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
66,50 zł / 1 kg
84,84 zł / 1 kg