12.5 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA 030015 AGA HOLTEX
Mąka migdałowa kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Opis produktu
Mąka migdałowa wytwarzana z drobno zmielonych nasion migdałowca - niezbędny składnik słynnych francuskich makaroników. To od jakości mączki migdałowej w znacznej mierze zależy efekt finalny ciasteczek. Mączkę migdałową można również stosować do wypieku ciast oraz przygotowywania naleśników, gofrów i innych produktów na bazie mąki. Doskonała alternatywa w diecie bezglutenowej.
![]()
Składniki: mielone migdały 100%; alergeny: orzechy i produkty pochodne; kraj pochodzenia: USA.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 5°C do 25°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 75%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; przechowywanie u konsumenta końcowego - w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Warunki transportu: samochody dostosowane do transportu żywności; produkt należy przewozić w temperaturze otoczenia, bez obcych zapachów, bez szkodników i ich pozostałości; towar należy zabezpieczyć przed negatywnym wpływem warunków atmosferycznych.
Okres przydatności do spożycia: "według atestu dopuszczającego daną partię do obrotu"
Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.
![]()
| CECHY ORGANOLEPTYCZNE | |
| WYGLĄD ZEWNĘTRZNY | drobno zmielone nasiona migdałowca |
| BARWA | jasno kremowa lub żółto kremowa |
| SMAK I ZAPACH | właściwy, bez obcych zapachów, charakterystyczny dla migdała |
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 2497/604 kJ/kcal |
| TŁUSZCZ | 52.0 g |
| W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 4.7 g |
| WĘGLOWODANY | 7.6 g |
| W TYM CUKRY | 4.9 g |
| BŁONNIK | 13.0 g |
| BIAŁKO | 20.0 g |
| SÓL | 0.04 g |
![]()
| CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA | |
| WILGOTNOŚĆ | max 6.0 % |
| METALE CIĘŻKIE | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006 |
| PESTYCYDY | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005 |
| CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
| PLEŚNIE I DROŻDŻE | < 1000 jtk/g |
| OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | < 50000 jtk/g |
| SALMONELLA | nieobecna w 25.0 g |
| ESCHERICHIA COLI | nieobecne w 1.0 g |
| GMO | surowiec nie jest modyfikowany genetycznie |
![]()
PRZEPIS NA DOMOWY CHLEBEK MIGDAŁOWY:
![]()
Składniki (na formę keksową o długości około 30 cm):
![]()
-
500 g - tłustego twarogu
-
6 szt. - jaja (rozmiar M)
-
200 g - mielone migdały
-
120 g - grubo mielone siemię lniane
-
1 op. - proszku do pieczenia
-
4 łyżki - nasiona chia
-
1 łyżeczka - sól (drobna
-
+ tłuszcz (najlepiej prawdziwe masło lub oliwa z oliwek) do wysmarowania formy
![]()
Sposób przygotowania:
![]()
-
piekarnik nagrzać do temperatury 170-180°C (z termoobiegiem)
-
formę do pieczenia wysmarować cienką warstwą tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia
-
twaróg zmielić z jajami i solą na gładką masę (najlepiej w robocie kuchennym)
-
do masy dodać proszek do pieczenia, mąkę migdałową i siemię lniane i ponownie zmielić na gładką masę
-
na koniec dodać nasiona chia i delikatnie wymieszać z masą
-
masę na chlebek przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy
-
piec przez około 55 minut (do suchego patyczka)
-
upieczony chlebek pozostawić w formie na około 10 minut
-
następnie wyjąć chlebek z formy i wystudzić - najlepiej na specjalnej kratce do studzenia wypieków
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 030015
- NAZWA HANDLOWA
- MĄCZKA MIGDAŁOWA
- MASA NETTO
- 12.5 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA | KARTON
- RODZAJ
- MĄKA Z MIGDAŁÓW
- AROMAT
- WŁAŚCIWY | BEZ OBCYCH ZAPACHÓW
- SMAK
- CHARAKTERYSTYCZNY DLA MIGDAŁA
- BARWA
- JASNO KREMOWA | ŻÓŁTO KREMOWA
- FORMA
- DROBNO ZMIELONE NAZIONA MIGDAŁOWCA
- PRZEZNACZENIE
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- MAKARONIKI FRANCUSKIE | WYPIEKI
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 5-25°C
- WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
- DO 75%
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- WEDLUG ATESTU DOPUSZCZAJĄCEGO PARTIĘ DO OBROTU
- KRAJ PRODUKCJI
- USA