- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
12.5 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA 030015 AGA HOLTEX
Mąka migdałowa kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.
Mąka migdałowa wytwarzana z drobno zmielonych nasion migdałowca - niezbędny składnik słynnych francuskich makaroników. To od jakości mączki migdałowej w znacznej mierze zależy efekt finalny ciasteczek. Mączkę migdałową można również stosować do wypieku ciast oraz przygotowywania naleśników, gofrów i innych produktów na bazie mąki. Doskonała alternatywa w diecie bezglutenowej.
Składniki: mielone migdały 100%; alergeny: orzechy i produkty pochodne; kraj pochodzenia: USA.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 5°C do 25°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 75%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; przechowywanie u konsumenta końcowego - w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Warunki transportu: samochody dostosowane do transportu żywności; produkt należy przewozić w temperaturze otoczenia, bez obcych zapachów, bez szkodników i ich pozostałości; towar należy zabezpieczyć przed negatywnym wpływem warunków atmosferycznych.
Okres przydatności do spożycia: "według atestu dopuszczającego daną partię do obrotu"
Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.
CECHY ORGANOLEPTYCZNE | |
WYGLĄD ZEWNĘTRZNY | drobno zmielone nasiona migdałowca |
BARWA | jasno kremowa lub żółto kremowa |
SMAK I ZAPACH | właściwy, bez obcych zapachów, charakterystyczny dla migdała |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 2497/604 kJ/kcal |
TŁUSZCZ | 52.0 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 4.7 g |
WĘGLOWODANY | 7.6 g |
W TYM CUKRY | 4.9 g |
BŁONNIK | 13.0 g |
BIAŁKO | 20.0 g |
SÓL | 0.04 g |
CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA | |
WILGOTNOŚĆ | max 6.0 % |
METALE CIĘŻKIE | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006 |
PESTYCYDY | zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005 |
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA | |
PLEŚNIE I DROŻDŻE | < 1000 jtk/g |
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW | < 50000 jtk/g |
SALMONELLA | nieobecna w 25.0 g |
ESCHERICHIA COLI | nieobecne w 1.0 g |
GMO | surowiec nie jest modyfikowany genetycznie |
PRZEPIS NA DOMOWY CHLEBEK MIGDAŁOWY:
Składniki (na formę keksową o długości około 30 cm):
-
500 g - tłustego twarogu
-
6 szt. - jaja (rozmiar M)
-
200 g - mielone migdały
-
120 g - grubo mielone siemię lniane
-
1 op. - proszku do pieczenia
-
4 łyżki - nasiona chia
-
1 łyżeczka - sól (drobna
-
+ tłuszcz (najlepiej prawdziwe masło lub oliwa z oliwek) do wysmarowania formy
Sposób przygotowania:
-
piekarnik nagrzać do temperatury 170-180°C (z termoobiegiem)
-
formę do pieczenia wysmarować cienką warstwą tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia
-
twaróg zmielić z jajami i solą na gładką masę (najlepiej w robocie kuchennym)
-
do masy dodać proszek do pieczenia, mąkę migdałową i siemię lniane i ponownie zmielić na gładką masę
-
na koniec dodać nasiona chia i delikatnie wymieszać z masą
-
masę na chlebek przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy
-
piec przez około 55 minut (do suchego patyczka)
-
upieczony chlebek pozostawić w formie na około 10 minut
-
następnie wyjąć chlebek z formy i wystudzić - najlepiej na specjalnej kratce do studzenia wypieków
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- 030015
- NAZWA HANDLOWA
- MĄCZKA MIGDAŁOWA
- MASA NETTO
- 12.5 kg
- OPAKOWANIE
- TORBA | KARTON
- RODZAJ
- MĄKA Z MIGDAŁÓW
- AROMAT
- WŁAŚCIWY | BEZ OBCYCH ZAPACHÓW
- SMAK
- CHARAKTERYSTYCZNY DLA MIGDAŁA
- BARWA
- JASNO KREMOWA | ŻÓŁTO KREMOWA
- FORMA
- DROBNO ZMIELONE NAZIONA MIGDAŁOWCA
- PRZEZNACZENIE
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
- ZASTOSOWANIE
- MAKARONIKI FRANCUSKIE | WYPIEKI
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 5-25°C
- WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
- DO 75%
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- WEDLUG ATESTU DOPUSZCZAJĄCEGO PARTIĘ DO OBROTU
- KRAJ PRODUKCJI
- USA
Indeks: SEMPRE467
Marka: SEMPRE
3 kg PASTA 100% Z PISTACJI SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: LUBECA121
Marka: LUBECA
12,5kg Mączka MIGDAŁOWA (z migdałów kalifornijskich) 425 Lubeca
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i makaroników
Indeks: PERNIGOTTI256
Marka: PERNIGOTTI
1kg NOCCIOLA SCURA pasta prażony orzech laskowy 100% do lodów i kremów Pernigotti
Indeks: LUBECA30
Marka: LUBECA
12.5 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
Indeks: CALLEBAUT123
Marka: CALLEBAUT
5kg PNP-663 PURE ROASTED HAZELNUT PASTE pasta 100% prażony orzech laskowy Callebaut
Indeks: LUBECA01
Marka: LUBECA
12.5 kg MARCEPAN 057 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów kalifornijskich.
Indeks: LUBECA75
Marka: LUBECA
12.5 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich
Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.
Indeks: LUBECA39
Marka: LUBECA
1.0 kg Marcepan pistacjowy 083 LUBECA marcepanowa pasta migdałowo-pistacjowa
Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE473
Marka: SEMPRE
3 kg PASTA 100% Z ORZECHÓW MAKADAMIA SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: SEMPRE466
Marka: SEMPRE
3 kg PASTA 100% Z ORZECHÓW PEKAN SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: PERNIGOTTI14
Marka: PERNIGOTTI
op. 2.5 kg PISTACCHIO PURE 100% 12092005 PERNIGOTTI pasta z pistacji śródziemnomorskich z barwnikiem i szczyptą soli
Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli.
Indeks: LUBECA120
Marka: LUBECA
0,5kg GRYS MIGDAŁOWY (z migdałów kalifornijskich) 423 Lubeca
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i wypieków
Indeks: SEMPRE474
Marka: SEMPRE
3 kg PASTA 100% Z PESTEK DYNI SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych pestek dyni
Czysta pasta z prażonych i mielonych pestek dyni do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.
Indeks: LUBECA119
Marka: LUBECA
12,5kg Grys MIGDAŁOWY z migdałów kalifornijskich 423 Lubeca
Lubeca Migdały kalifornijskie - mąka do biszkoptów i wypieków