• Metody Wysyłki

  • Sposoby Płatności

mąka migdałowa - drobno mielone migdały doskonałe do wypieków
  • mąka migdałowa - drobno mielone migdały doskonałe do wypieków
  • mąka migdałowa - drobno mielone migdały doskonałe do wypieków
  • mąka migdałowa - drobno mielone migdały doskonałe do wypieków

1 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA (produkt konfekcjonowany)

RÓŻNE296

Mąka migdałowa, kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.

58,00 zł
Brutto

58,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Mąka migdałowa wytwarzana z drobno zmielonych nasion migdałowca - niezbędny składnik słynnych francuskich makaroników. To od jakości mączki migdałowej w znacznej mierze zależy efekt finalny ciasteczek. Mączkę migdałową można również stosować do wypieku ciast oraz przygotowywania naleśników, gofrów i innych produktów na bazie mąki. Doskonała alternatywa w diecie bezglutenowej. 

Składniki: mielone migdały 100%; alergeny: orzechy i produkty pochodne; kraj pochodzenia: USA.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 5°C do 25°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 75%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; przechowywanie u konsumenta końcowego - w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Warunki transportu: samochody dostosowane do transportu żywności; produkt należy przewozić w temperaturze otoczenia, bez obcych zapachów, bez szkodników i ich pozostałości; towar należy zabezpieczyć przed negatywnym wpływem warunków atmosferycznych.

Okres przydatności do spożycia: "według atestu dopuszczającego daną partię do obrotu"

Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.

CECHY ORGANOLEPTYCZNE
WYGLĄD ZEWNĘTRZNY drobno zmielone nasiona migdałowca
BARWA jasno kremowa lub żółto kremowa
SMAK I ZAPACH właściwy, bez obcych zapachów, charakterystyczny dla migdała

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 2497/604 kJ/kcal
TŁUSZCZ 52.0 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 4.7 g
WĘGLOWODANY 7.6 g
W TYM CUKRY 4.9 g
BŁONNIK 13.0 g
BIAŁKO 20.0 g
SÓL 0.04 g

CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA
WILGOTNOŚĆ max 6.0 %
METALE CIĘŻKIE zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006
PESTYCYDY zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
PLEŚNIE I DROŻDŻE < 1000 jtk/g
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW < 50000 jtk/g
SALMONELLA nieobecna w 25.0 g
ESCHERICHIA COLI nieobecne w 1.0 g
GMO surowiec nie jest modyfikowany genetycznie

PRZEPIS NA DOMOWY CHLEBEK MIGDAŁOWY:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki (na formę keksową o długości około 30 cm):

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

  • 500 g - tłustego twarogu

  • 6 szt. - jaja (rozmiar M)

  • 200 g - mielone migdały

  • 120 g - grubo mielone siemię lniane

  • 1 op. - proszku do pieczenia

  • 4 łyżki - nasiona chia

  • 1 łyżeczka - sól (drobna

  • + tłuszcz (najlepiej prawdziwe masło lub oliwa z oliwek) do wysmarowania formy

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Sposób przygotowania:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

  • piekarnik nagrzać do temperatury 170-180°C (z termoobiegiem)

  • formę do pieczenia wysmarować cienką warstwą tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia

  • twaróg zmielić z jajami i solą na gładką masę (najlepiej w robocie kuchennym)

  • do masy dodać proszek do pieczenia, mąkę migdałową i siemię lniane i ponownie zmielić na gładką masę

  • na koniec dodać nasiona chia i delikatnie wymieszać z masą

  • masę na chlebek przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy

  • piec przez około 55 minut (do suchego patyczka)

  • upieczony chlebek pozostawić w formie na około 10 minut

  • następnie wyjąć chlebek z formy i wystudzić - najlepiej na specjalnej kratce do studzenia wypieków

Szczegóły produktu
RÓŻNE296
13 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
MĄCZKA MIGDAŁOWA
MASA NETTO
1 kg
KONFEKCJA Z OPAKOWANIA ZBIORCZEGO
TAK
OPAKOWANIE
WOREK Z ZAMKNIĘCIEM
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12.5 kg
RODZAJ
MĄKA Z MIGDAŁÓW
AROMAT
WŁAŚCIWY | BEZ OBCYCH ZAPACHÓW
SMAK
CHARAKTERYSTYCZNY DLA MIGDAŁA
BARWA
JASNO KREMOWA | ŻÓŁTO KREMOWA
FORMA
DROBNO ZMIELONE NAZIONA MIGDAŁOWCA
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
MAKARONIKI FRANCUSKIE | WYPIEKI
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
5-25°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
DO 75%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
WEDLUG ATESTU DOPUSZCZAJĄCEGO PARTIĘ DO OBROTU
KRAJ PRODUKCJI
USA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: RÓŻNE295

12.5 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA 030015 AGA HOLTEX

Mąka migdałowa kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.

Cena 656,25 zł

52,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT97

Marka: CALLEBAUT

1 kg CAPPUCCINO CALLETS™ CAPPUCCINO-E4-U70 CALLEBAUT połączenie mlecznej i białej czekolady z kawą

Wyjątkowe połączenie mlecznej i białej belgijskiej czekolady z kawą - bogaty słodki smak śmietanki, kawy i kakao o ciepłej brązowej barwie. Uniwersalna płynność sprawia, ze czekolada sprawdzi się w różnorodnych zastosowaniach.

Cena 140,00 zł

140,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: ALFATEC81

Marka: DECORA

śr. 30 cm x wys. 1.2 cm Gruby podkład pod tort - okrągła podkładka do transportu i serwowania ciast - pomarańczowa

Gruby podkład pod Tort Angielski wykonany z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Foliowany podkład do tortu piętrowego. Stabilny podkład cukierniczy pod ciężkie torty i ciasta. Gruba podkładka pozwala na bezpieczne przechowywanie i transport wypieków. Podkład zapewnia elegancką i stylową prezentację tortów na każdą okazję!

Cena 23,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SEMPRE331

Marka: SEMPRE

op. 1 kg Krem z orzechów nerkowca - 220004 Sempre - gładka pasta orzechowa bez dodatków - 100% orzechów

Gładki krem z lekko prażonych orzechów nerkowca. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.

Cena 172,00 zł

172,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE330

Marka: SEMPRE

op. 1 kg Krem z orzechów włoskich - 220002 Sempre - gładka pasta orzechowa bez dodatków - 100% orzechów

Gładki krem z lekko prażonych orzechów włoskich. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.

Cena 185,00 zł

185,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE462

Marka: SEMPRE

3 kg PASTA 100% Z NSION SŁONECZNIKA SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych nasion słonecznika

Czysta pasta z prażonych i mielonych nasion słonecznika do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.

Cena 318,15 zł

106,05 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LUBECA36

Marka: LUBECA

1.0 kg MARCEPAN 014 LUBECA marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich

Uniwersalna i wszechstronna w zastosowaniu marcepanowa pasta migdałowa z migdałów śródziemnomorskich.

Cena 64,00 zł

64,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SEMPRE459

Marka: SEMPRE

3 kg PASTA 100% Z MIGDAŁÓW SEMPRE czysta pasta z blanszowanych prażonych i mielonych migdałów

Czysta pasta z prażonych i mielonych migdałów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.

Cena 374,85 zł

124,95 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LUBECA103(1)

Marka: LUBECA

op. 1 kg Blanszowane migdały w słupkach - 414001 Lubeca

Blanszowane migdały w słupkach. Niezbędny składnik tradycyjnych rogali Marcińskich z białym makiem. Idealne do batonów zbożowych i domowych ciasteczek jeżyków.

Cena 57,23 zł

57,23 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: SEMPRE474

Marka: SEMPRE

3 kg PASTA 100% Z PESTEK DYNI SEMPRE czysta pasta z prażonych i mielonych pestek dyni

Czysta pasta z prażonych i mielonych pestek dyni do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.

Cena 403,20 zł

134,40 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LUBECA78

Marka: LUBECA

2.5 kg NUGAT WARSTWOWY W BLOKU 287 LUBECA pasta pralinowa z orzechów laskowych z jasnymi i ciemnymi warstwami

Warstwowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych ułożona naprzemiennie z pastą pralinową z orzechów laskowych i kakao - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy smak i aromat prażonych orzechów laskowych i kakao.

Cena 301,60 zł

120,64 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LUBECA39

Marka: LUBECA

1.0 kg Marcepan pistacjowy 083 LUBECA marcepanowa pasta migdałowo-pistacjowa

Masa marcepanowa z pistacjami - połączenie klasycznego marcepanu z orzechami pistacjowymi. Idealna jako nadzienie do pralin, czekolad oraz wyrobów cukierniczych.

Cena 96,20 zł

96,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: RÓŻNE295

12.5 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA 030015 AGA HOLTEX

Mąka migdałowa kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.

Cena 656,25 zł

52,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI14/1

Marka: PERNIGOTTI

op. 250 g PISTACCHIO PURE 100% 12092005 PERNIGOTTI pasta z pistacji śródziemnomorskich z barwnikiem i szczyptą soli

Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli. 

Cena 104,00 zł

416,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LUBECA30

Marka: LUBECA

12.5 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli

Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.

Cena 562,50 zł

45,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA45

Marka: LUBECA

1.0 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli

Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.

Cena 54,20 zł

54,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE