Dodatki do żywności
W prezentowanej kategorii znaleźć można funkcjonalne dodatki spożywcze. Oferujemy szeroki wybór produktów przeznaczonych do stosowania w lokalach cukierniczych oraz w domowym zaciszu.
Dodatki spożywcze - najwyższa jakość
Zamienniki spożywcze to substancje dodawane do produktów w celu poprawy ich właściwości sensorycznych, wydłużenia trwałości, zwiększenia wartości odżywczej lub zmniejszenia kaloryczności. W ofercie naszego sklepu dostępne są różne rodzaje dodatków cukierniczych, takie jak stabilizatory, emulgatory, zagęszczacze, barwniki, aromaty oraz zamienniki cukru czy tłuszczu.
Dodatki spożywcze oferowane przez nasz sklep spełniają najwyższe standardy jakości i bezpieczeństwa. Są to produkty o wysokiej jakości, które pozwalają na uzyskanie doskonałych efektów w obszarze produkcji żywności.
W ofercie znajdują się również produkty dedykowane dla osób na diecie, takie jak zamienniki tłuszczu, które pozwalają na przygotowanie pysznych potraw i wypieków o obniżonej zawartości tego parametru.
Zamienniki spożywcze - najlepsze produkty na rynku
Dodatki cukiernicze to jedna z podkategorii w ramach oferowanego przez nas asortymentu. Na tej stronie znajdują się m.in. barwniki spożywcze, aromaty czy gotowe masy cukrowe. Są to produkty, które umożliwiają cukiernikom i pasjonatom cukiernictwa na tworzenie pięknych, a zarazem kreatywnych wypieków oraz dekoracji.
W ofercie naszego sklepu cukieteria.pl znajdują się również zamienniki spożywcze, takie jak alternatywy dla cukru. Są to produkty, które mają mniejszą ilość kalorii oraz niższy indeks glikemiczny, dzięki czemu stanowią bezpieczne opcje dla diabetyków oraz osób, które muszą szczególnie trzymać się konkretnej diety. To świetne rozwiązanie, ponieważ zamienniki cukru pozwalają na zmniejszenie ilości tego składnika w potrawach i deserach, jednocześnie zachowując odpowiednie konsystencję oraz smak.
Funkcjonalne dodatki spożywcze - niezwykłe doświadczenia smakowe
Nasz sklep oferuje również produkty dedykowane dla przemysłu spożywczego, takie jak stabilizatory, emulgatory i zagęszczacze. Pozwalają one na uzyskanie odpowiedniej konsystencji, struktury oraz trwałości produktów spożywczych. Dzięki temu producenci żywności mogą tworzyć przysmaki o wyjątkowej jakości.
Wszystkie nasze produkty zostały opisane w sposób przejrzysty i szczegółowy, co pozwala na dokładne zapoznanie się z ich właściwościami czy zastosowaniem. Specjalizujemy się w sprzedaży akcesoriów oraz dodatków do cukiernictwa, a także przemysłu spożywczego.
Dzięki naszej ofercie przygotowywanie wypieków staje się znacznie łatwiejsze i przyjemniejsze.
Dodatki cukiernicze - nasza oferta
Warto podkreślić, że oferowane przez nas produkty są wysokiej jakości i pochodzą od renomowanych producentów. Dodatkowo zapewniamy szybką, a zarazem bezpieczną wysyłkę zamówień oraz profesjonalne doradztwo w zakresie wyboru odpowiednich opcji.
Wyróżniamy się pozytywnymi opiniami oraz uznaniem na rynku, a wszystko to za sprawą konkurencyjnych cen, a także profesjonalnego i indywidualnego podejścia do klientów. Co więcej, bardzo chętnie odpowiadamy na wszystkie pytania.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz do nawiązania z nami kontaktu.
Jest 43 produktów.
1 kg BLANC GALLIA LOUIS FRANCOIS pasteryzowane i suszone białka jaj
Pasteryzowane i suszone rozpyłowo białko jaja kurzego w postaci proszku.
300 g SOJAWHIP EN POLVO 00200524 SOSA INGREDIENTS enzymatycznie modyfikowane białko sojowe
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
600 ml TRENNSPRAY BACK&UP LINDEMANN uniwersalny tłuszcz roślinny w sprayu
Uniwersalny tłuszcz roślinny w sprayu. Doskonale sprawdzi się do zabezpieczania różnego rodzaju powierzchni teflonowych podczas smażenia i pieczenia. Wygodna forma zabezpieczania metalowych form do pieczenia przed przywieraniem wypieków.
50 g ALBUMINA K-210 FOOD COLOURS białko jaja kurzego w proszku
Białko jaja kurzego w proszku w małym opakowaniu - idealne do domowego lukru królewskiego.
Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej - przeznaczone do stosowania w ganache (z białej, mlecznej i ciemnej czekolady) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji.
1 kg YOPIU P400 COMPRITAL produkt w proszku o wyraźnym i trwałym smaku jogurtu naturalnego
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Mieszanka w proszku do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty - Matcha. Produkt o wysokiej zawartości sproszkowanej zielonej herbaty z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego.
Cukier otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Zaschnięta masa cukrowa lub zbyt gęste barwniki żelowe? Gliceryna spożywcza w płynie rozwiązuje tak podstawowe problemy i pozwala na ponowne wykorzystanie produktów takich jak masa cukrowa czy barwniki spożywcze o konsystencji żelowej.
1 kg PROTEIN GEL izolat białek serwatkowych w postaci łatwo rozpuszczalnego proszku (instant)
Wysokiej jakości izolat białek serwatkowych w postaci łatwo rozpuszczalnego proszku (instant).
1 kg ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU PROLACTO (produkt konfekcjonowany)
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
25 kg ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU - PROLACTO INSTANT SIMMED MILK POWDER (SMP)
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
2 kg BASE YOGO PLUS 12093373 PERNIGOTTI dodatek w proszku na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
500 g INULINA EN CALENT 39460 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na ciepło
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
500 g INULINA EN FRED 39461 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na zimno
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Naturalny ekstrakt w proszku pozwala cieszyć się skoncentrowanym smakiem i żywym kolorem buraków o każdej porze roku! Naturalny dodatek do żywności nadający barwę, smak i aromat.
1 kg INULINE INSTANT LOUIS FRANCOIS rozpuszczalny błonnik roślinny pozyskiwany z korzenia cykorii
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego, drożdżowego oraz wyrobów cukierniczych.
Specjalna mieszanka do wypieków cukierniczych na bazie suszonego zakwasu. Przeznaczona do wszystkich metod stosowanych w produkcji ciast na zakwasie. Dodatek zakwasu cukierniczego pozwala na zmniejszenie ilości stosowanych drożdży oraz poprawia właściwości mechaniczne ciasta.
op. 600 g Guma Kappa - Sosa Ingredients - substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.
op. 500 g Guma Gellan - Sosa Ingredients - funkcjonalny dodatek spożywczy - żelujący i zagęszczający
Środek zelujący pochodzenia roślinnego, uzyskiwany w wyniku fermentacji bakteryjnej. Stosowany jako wegański zamiennik żelatyny do roślinnych przepisów. Wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur. Sprawdza się do zagęszczania nadzień poddawanych obróbce cieplnej.
op. 500 g Guma Arabska - Sosa Ingredients - funkcjonalny dodatek spożywczy pochodzenia naturalnego
Wielofunkcyjny dodatek spożywczy pochodzenia naturalnego. Wykazuje działanie zagęszczające, emulgujące i stabilizujące. Stosowana jest także jako środek wypełniający i powlekający. Doskonale rozpuszcza się na zimno i na gorąco. Nie rozpuszcza się w alkoholu i produktach o wysokiej zawartości tłuszczu.
Substancja pochodzenia naturalnego. Wykazuje zdolność do wytwarzania lepkich i stabilnych roztworów. Sprawdza się w produktach o wysokiej zawartości tłuszczu. Skutecznie działa zarówno na zimno jak i na ciepło. Pomaga zmniejszyć synerezę w produktach mrożonych. Doskonale nadaje się do stabilizacji lodów i produktów mlecznych.
500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
op. 1 kg Maltodekstryna - 130007 Sempre - dodatek funkcjonalny do lodów i cukiernictwa
Węglowodan otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu. Dodatek do lodów i cukiernictwa.
Zaschnięta masa cukrowa lub zbyt gęste barwniki żelowe? Gliceryna spożywcza w płynie rozwiązuje tak podstawowe problemy i pozwala na ponowne wykorzystanie produktów takich jak masa cukrowa czy barwniki spożywcze o konsystencji żelowej.
1 kg LATTE IN POLVERE SCREMATO INSTANT L02A COMPRITAL odtłuszczone mleko w proszku
Odtłuszczone mleko w proszku - mieszanka możliwa do odtwarzania z wodą. Dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych.
op. 600 g Guma Konjac - Sosa Ingredients - funkcjonalny dodatek spożywczy - zagęszczający i żelujący
Wielofunkcyjny dodatek spożywczy charakteryzujący się wysoką zdolnością do pochłaniania wody. W produktach wykazuje działanie zagęszczające, żelujące, stabilizujące i emulgujące. Wykazuje synergiczne działanie z sacharozą, wapniem i niektórymi dodatkami.
500 g PECTINA LOW SUGAR 38895 SOSA INGREDIENTS pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.