• Pernigotti Day

  • Szkolenie Monin 8 maja

  • PŁAĆ WYGODNIE

regulowany - prostokątny - rant do wypieku ciast i formowania deserów
  • regulowany - prostokątny - rant do wypieku ciast i formowania deserów
  • przekładka dołączona do rantu umożliwia wypiek dwóch rodzajów ciast jednocześnie

REGULOWANA FORMA TORTOWA PROSTOKĄTNA 623382 TESCOMA regulowany rant do pieczenia i formowania deserów z przekładką

TESCOMA48(1)

Regulowany rant do wypieku gęstych ciast (np. biszkoptów) oraz formowania ciast i deserów w kształcie prostokąta. Wykonany z odpornej stali nierdzewnej. Do rantu dołączona jest przekładka umożliwiająca wypiek dwóch rodzajów ciasta jednocześnie. Wymiary od 28 x 20 cm do 50 x 34 cm.

94,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Regulowany rant cukierniczy (forma tortowa) w kształcie prostokąta doskonale sprawdzi się do wypieku gęstych ciast oraz formowania ciast i deserów na zimno. Przeznaczony jest przede wszystkim do wypieku biszkoptów oraz do składania tortów czy formowania ciast serwowanych na zimno. Wykonany jest z odpornej stali nierdzewnej, która doskonale znosi działanie wysokich temperatur podczas pieczenia oraz niskich temperatur podczas schładzania. Formy można używać w piekarniku elektrycznym, gazowym oraz z termoobiegiem. Materiał nie jest przeznaczony do stosowania w kuchence mikrofalowej. Stalową formę można bezpiecznie myć w zmywarce, bez ryzyka uszkodzenia.

Forma daje możliwość regulowania jej wielkości - od 20 do 34 cm szerokości oraz od 28 do 50 cm długości. Możliwość regulacji, sprawia, ze forma jest uniwersalna w zastosowaniu. Do formy dołączona jest specjalna przegródka, która umożliwia jednoczesny wypiek dwóch rodzajów ciasta. Podczas pieczenia rant należy umieścić na idealnie równej, płaskiej blaszce (wyłożonej papierem lub pergaminem) do pieczenia (tak aby pomiędzy rantem, a blaszką nie było wolnych przestrzeni).

Ciasta pieczone w rancie powinny charakteryzować się większą gęstością (rant nie jest przeznaczony do wypieku lejących ciast). Przed pieczeniem rant dobrze jest zabezpieczyć tłuszczem (najlepiej prawdziwym masłem) aby zapobiec przywieraniu wypieków. Regulacja wielkości - formę należy rozciągnąć do wymaganej wielkości, a przegródkę wsunąć do metalowych objemek. Producent gwarantuje, że przy odpowiednim sposobie użytkowania i konserwacji forma posłuży bez zarzutu przez 3 lata.

SCHEMAT FORMY

TESCOMA FORMA REGULOWANA (2).png

Szczegóły produktu
TESCOMA48(1)

Opis

NUMER KATALOGOWY
623382
NAZWA HANDLOWA
REGULOWANA FORMA TORTOWA PROSTOKĄTNA
WAGA
460 g
OPAKOWANIE
TEKTUROWE OPAKOWANIE OCHRONNE + INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA
WYMIARY
od 28 x 20 cm do 50 x 34 cm
WYSOKOŚĆ
5 cm
RODZAJ
RANT REGULOWANY
ZESTAW
REGULOWANY RANT + PRZEKŁADKA
KSZTAŁT
PROSTOKĄT
KOLOR
SREBRNY
MATERIAŁ
STAL NIERDZEWNA
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO WYPIEKU GĘSTYCH CIAST I FORMOWANIA TORTÓW I DESERÓW
SERIA PRODUKTOWA
DELICIA TESCOMA
GWARANCJA PRODUCENTA
3 LATA
UŻYTKOWANIE W KUCHENCE MIKROFALOWEJ
NIE
MOŻLIWOŚĆ MYCIA W ZMYWARCE
TAK
MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ PIECZENIA
TAK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: