regulowany - prostokątny - rant do wypieku ciast i formowania deserów
  • regulowany - prostokątny - rant do wypieku ciast i formowania deserów
  • przekładka dołączona do rantu umożliwia wypiek dwóch rodzajów ciast jednocześnie

REGULOWANA FORMA TORTOWA PROSTOKĄTNA 623382 TESCOMA regulowany rant do pieczenia i formowania deserów z przekładką

TESCOMA48(1)

Regulowany rant do wypieku gęstych ciast (np. biszkoptów) oraz formowania ciast i deserów w kształcie prostokąta. Wykonany z odpornej stali nierdzewnej. Do rantu dołączona jest przekładka umożliwiająca wypiek dwóch rodzajów ciasta jednocześnie. Wymiary od 28 x 20 cm do 50 x 34 cm.

94,00 zł
Brutto

Stawka VAT: 23.00%

W magazynie: 1

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Regulowany rant cukierniczy (forma tortowa) w kształcie prostokąta doskonale sprawdzi się do wypieku gęstych ciast oraz formowania ciast i deserów na zimno. Przeznaczony jest przede wszystkim do wypieku biszkoptów oraz do składania tortów czy formowania ciast serwowanych na zimno. Wykonany jest z odpornej stali nierdzewnej, która doskonale znosi działanie wysokich temperatur podczas pieczenia oraz niskich temperatur podczas schładzania. Formy można używać w piekarniku elektrycznym, gazowym oraz z termoobiegiem. Materiał nie jest przeznaczony do stosowania w kuchence mikrofalowej. Stalową formę można bezpiecznie myć w zmywarce, bez ryzyka uszkodzenia.

Forma daje możliwość regulowania jej wielkości - od 20 do 34 cm szerokości oraz od 28 do 50 cm długości. Możliwość regulacji, sprawia, ze forma jest uniwersalna w zastosowaniu. Do formy dołączona jest specjalna przegródka, która umożliwia jednoczesny wypiek dwóch rodzajów ciasta. Podczas pieczenia rant należy umieścić na idealnie równej, płaskiej blaszce (wyłożonej papierem lub pergaminem) do pieczenia (tak aby pomiędzy rantem, a blaszką nie było wolnych przestrzeni).

Ciasta pieczone w rancie powinny charakteryzować się większą gęstością (rant nie jest przeznaczony do wypieku lejących ciast). Przed pieczeniem rant dobrze jest zabezpieczyć tłuszczem (najlepiej prawdziwym masłem) aby zapobiec przywieraniu wypieków. Regulacja wielkości - formę należy rozciągnąć do wymaganej wielkości, a przegródkę wsunąć do metalowych objemek. Producent gwarantuje, że przy odpowiednim sposobie użytkowania i konserwacji forma posłuży bez zarzutu przez 3 lata.

SCHEMAT FORMY

TESCOMA FORMA REGULOWANA (2).png

Szczegóły produktu
TESCOMA48(1)
1 Przedmiot

Opis

NUMER KATALOGOWY
623382
NAZWA HANDLOWA
REGULOWANA FORMA TORTOWA PROSTOKĄTNA
WAGA
460 g
OPAKOWANIE
TEKTUROWE OPAKOWANIE OCHRONNE + INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA
WYMIARY
od 28 x 20 cm do 50 x 34 cm
WYSOKOŚĆ
5 cm
RODZAJ
RANT REGULOWANY
ZESTAW
REGULOWANY RANT + PRZEKŁADKA
KSZTAŁT
PROSTOKĄT
KOLOR
SREBRNY
MATERIAŁ
STAL NIERDZEWNA
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO WYPIEKU GĘSTYCH CIAST I FORMOWANIA TORTÓW I DESERÓW
SERIA PRODUKTOWA
DELICIA TESCOMA
GWARANCJA PRODUCENTA
3 LATA
UŻYTKOWANIE W KUCHENCE MIKROFALOWEJ
NIE
MOŻLIWOŚĆ MYCIA W ZMYWARCE
TAK
MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
TAK
MOŻLIWOŚĆ PIECZENIA
TAK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: THERMOHAUSER367

Marka: THERMOHAUSER

∅ 8 mm TYLKA DUŻA OKRĄGŁA 62261 THERMOHAUSER dysza do dekoracji ze stali nierdzewnej

favorite_border favorite

Seria końcówek do dekoracji wykonanych z jednego kawałka stali nierdzewnej. Niezbędny element wyposażenia każdej profesjonalnej i domowej pracowni cukierniczej.

Cena 12,00 zł

12,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT04

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71

favorite_border favorite

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 287,50 zł

115,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: KERRY47

Marka: RAVIFRUIT

op. 1 kg Marakuja - RAVIFRUIT - pasteryzowany przecier owocowy - 90% zawartość owoców

favorite_border favorite

Wysokiej jakości przecier marakuja o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.

Cena 58,00 zł

58,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE