
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Regulowany rant do wypieku gęstych ciast (np. biszkoptów) oraz formowania ciast i deserów w kształcie prostokąta. Wykonany z odpornej stali nierdzewnej. Do rantu dołączona jest przekładka umożliwiająca wypiek dwóch rodzajów ciasta jednocześnie. Wymiary od 28 x 20 cm do 50 x 34 cm.
Regulowany rant cukierniczy (forma tortowa) w kształcie prostokąta doskonale sprawdzi się do wypieku gęstych ciast oraz formowania ciast i deserów na zimno. Przeznaczony jest przede wszystkim do wypieku biszkoptów oraz do składania tortów czy formowania ciast serwowanych na zimno. Wykonany jest z odpornej stali nierdzewnej, która doskonale znosi działanie wysokich temperatur podczas pieczenia oraz niskich temperatur podczas schładzania. Formy można używać w piekarniku elektrycznym, gazowym oraz z termoobiegiem. Materiał nie jest przeznaczony do stosowania w kuchence mikrofalowej. Stalową formę można bezpiecznie myć w zmywarce, bez ryzyka uszkodzenia.
Forma daje możliwość regulowania jej wielkości - od 20 do 34 cm szerokości oraz od 28 do 50 cm długości. Możliwość regulacji, sprawia, ze forma jest uniwersalna w zastosowaniu. Do formy dołączona jest specjalna przegródka, która umożliwia jednoczesny wypiek dwóch rodzajów ciasta. Podczas pieczenia rant należy umieścić na idealnie równej, płaskiej blaszce (wyłożonej papierem lub pergaminem) do pieczenia (tak aby pomiędzy rantem, a blaszką nie było wolnych przestrzeni).
Ciasta pieczone w rancie powinny charakteryzować się większą gęstością (rant nie jest przeznaczony do wypieku lejących ciast). Przed pieczeniem rant dobrze jest zabezpieczyć tłuszczem (najlepiej prawdziwym masłem) aby zapobiec przywieraniu wypieków. Regulacja wielkości - formę należy rozciągnąć do wymaganej wielkości, a przegródkę wsunąć do metalowych objemek. Producent gwarantuje, że przy odpowiednim sposobie użytkowania i konserwacji forma posłuży bez zarzutu przez 3 lata.
SCHEMAT FORMY
Indeks: BIRKMANN62
Marka: BIRKMANN
Indeks: TESCOMA48
Marka: TESCOMA
Indeks: BIRKMANN128
Marka: BIRKMANN
Indeks: CALLEBAUT80
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: THERMOHAUSER130
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: KERRY45
Marka: RAVIFRUIT Kerry
Indeks: SWEETDECOR283(1)
Marka: SWEET DECOR
Seria profesjonalnych rantów do wypieków oraz formowania deserów i potraw. Wykonane z grubej stali nierdzewnej i kwasoodpornej - gwarantują niezawodność podczas użytkowania.
Indeks: SWEETDECOR230
Marka: SWEET DECOR
Seria profesjonalnych rantów do wypieków oraz formowania deserów i potraw. Wykonane z grubej stali nierdzewnej i kwasoodpornej - gwarantują niezawodność podczas użytkowania.
Indeks: DOROSIOWE06
Marka: DOROSIOWE RANTY
Okrągły rant ze stali nierdzewnej z możliwością regulacji średnicy. Doskonała alternatywa dla klasycznych form i tortownic. Sprawdzi się w profesjonalnej pracowni, jak i zaciszu domowej kuchni.
Indeks: FRANTYL39
Marka: FRANTYL
Rant do pieczenia ciast okragły stalowy
Indeks: SWEETDECOR288
Marka: SWEET DECOR
Seria profesjonalnych rantów do wypieków oraz formowania deserów i potraw. Wykonane z grubej stali nierdzewnej i kwasoodpornej - gwarantują niezawodność podczas użytkowania.
Indeks: DOROSIOWE13
Marka: DOROSIOWE RANTY
Okrągły rant ze stali nierdzewnej z możliwością regulacji średnicy. Doskonała alternatywa dla klasycznych form i tortownic. Sprawdzi się w profesjonalnej pracowni, jak i zaciszu domowej kuchni.
Regulowany rant do wypieku gęstych ciast (np. biszkoptów) oraz formowania ciast i deserów w kształcie prostokąta. Wykonany z odpornej stali nierdzewnej. Do rantu dołączona jest przekładka umożliwiająca wypiek dwóch rodzajów ciasta jednocześnie. Wymiary od 28 x 20 cm do 50 x 34 cm.