
Indeks: BIRKMANN62
Marka: BIRKMANN
∅ 18-30 x h 10 cm REGULOWANY RANT 429 314 BIRKMANN wysoki stalowy rant z regulowaną średnicą
Regulowany rant do wypieku gęstych ciast (np. biszkoptów) oraz formowania ciast i deserów w kształcie prostokąta. Wykonany z odpornej stali nierdzewnej. Do rantu dołączona jest przekładka umożliwiająca wypiek dwóch rodzajów ciasta jednocześnie. Wymiary od 28 x 20 cm do 50 x 34 cm.
Regulowany rant cukierniczy (forma tortowa) w kształcie prostokąta doskonale sprawdzi się do wypieku gęstych ciast oraz formowania ciast i deserów na zimno. Przeznaczony jest przede wszystkim do wypieku biszkoptów oraz do składania tortów czy formowania ciast serwowanych na zimno. Wykonany jest z odpornej stali nierdzewnej, która doskonale znosi działanie wysokich temperatur podczas pieczenia oraz niskich temperatur podczas schładzania. Formy można używać w piekarniku elektrycznym, gazowym oraz z termoobiegiem. Materiał nie jest przeznaczony do stosowania w kuchence mikrofalowej. Stalową formę można bezpiecznie myć w zmywarce, bez ryzyka uszkodzenia.
Forma daje możliwość regulowania jej wielkości - od 20 do 34 cm szerokości oraz od 28 do 50 cm długości. Możliwość regulacji, sprawia, ze forma jest uniwersalna w zastosowaniu. Do formy dołączona jest specjalna przegródka, która umożliwia jednoczesny wypiek dwóch rodzajów ciasta. Podczas pieczenia rant należy umieścić na idealnie równej, płaskiej blaszce (wyłożonej papierem lub pergaminem) do pieczenia (tak aby pomiędzy rantem, a blaszką nie było wolnych przestrzeni).
Ciasta pieczone w rancie powinny charakteryzować się większą gęstością (rant nie jest przeznaczony do wypieku lejących ciast). Przed pieczeniem rant dobrze jest zabezpieczyć tłuszczem (najlepiej prawdziwym masłem) aby zapobiec przywieraniu wypieków. Regulacja wielkości - formę należy rozciągnąć do wymaganej wielkości, a przegródkę wsunąć do metalowych objemek. Producent gwarantuje, że przy odpowiednim sposobie użytkowania i konserwacji forma posłuży bez zarzutu przez 3 lata.
SCHEMAT FORMY
Indeks: BIRKMANN62
Marka: BIRKMANN
Indeks: TESCOMA48
Marka: TESCOMA
Indeks: BIRKMANN61
Marka: BIRKMANN
Indeks: BIRKMANN128
Marka: BIRKMANN
Indeks: KERRY46
Marka: RAVIFRUIT
Wysokiej jakości przecier mango o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: SILIKOMART192
Marka: SILIKOMART
Indeks: ROSANPAK14
Marka: SEMPRE
Wytrzymałe opakowanie do transportu wyrobów cukierniczych.
Indeks: SICAO08(1)
Marka: CALLEBAUT
Zrównoważona ciemna czekolada o uniwersalnej płynności i wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do formowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Regulowany rant do wypieku gęstych ciast (np. biszkoptów) oraz formowania ciast i deserów w kształcie prostokąta. Wykonany z odpornej stali nierdzewnej. Do rantu dołączona jest przekładka umożliwiająca wypiek dwóch rodzajów ciasta jednocześnie. Wymiary od 28 x 20 cm do 50 x 34 cm.