Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
0.9 kg SOLOFRUTTA B150 COMPRITAL baza do sorbetów owocowych - przeznaczona do łączenia z pulpą owocową bez użycia wody
Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania najwyższej jakości sorbetów owocowych - bez użycia wody. Przeznaczona do łączenia z miąższem owoców (przecierem owocowym) w procesie na ciepło.
Opis produktu
SOLOFRUTTA - to doskonale zbilansowana mieszanka bazowa o wysokim dozowaniu do sporządzania najwyższej jakości sorbetów owocowych. Przeznaczona do łączenia z miąższem owoców (przecierem owocowym) bez użycia wody w procesie na ciepło. Pozwala na produkcję kremowych i plastycznych sorbetów owocowych o doskonałej stabilności. Ogólna receptura z zastosowaniem bazy to 300 gramów mieszanki bazowej na 1 litr przecieru owocowego (0.9 kg mieszanki bazowej (opakowanie) + 2.8 - 3.0 kg przecieru owocowego). Neutralny smak doskonale łączy się z różnego rodzaju owocami. Dodatkowo wysoka zawartość błonnika roślinnego pozwala uzyskać plastyczne lody o doskonałej strukturze.
Składniki: fruktoza, błonnik roślinny (włókna roślinne), maltodekstryna, skrobia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), stabilizatory: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), karagen (E407), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać soję.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
SOLOFRUTTA | 900 g |
MIĄŻSZ OWOCÓW (PRZECIER OWOCOWY) | 2800-3000 g |
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE | |
SOLOFRUTTA | 300 g |
MIĄŻSZ OWOCÓW (PRZECIER OWOCOWY) | 1000 ml |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1545/369 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
Węglowodany | 83.0 g |
w tym cukry | 77.0 g |
w tym poliole | 0.0 g |
Błonnik | 15.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.05 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- B150
- NAZWA HANDLOWA
- SOLOFRUTTA
- MASA NETTO
- 0.9 kg
- OPAKOWANIE
- WOREK (PET | ALU | PE)
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 12 x 0.9 kg - 10.8 kg
- RODZAJ
- BAZA DO SORBETÓW OWOCOWYCH
- SMAK
- NEUTRALNY
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- DO ŁĄCZENIA Z MIĄŻSZEM OWOCÓW - BEZ UŻYCIA WODY
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- PRODUKCJA KREMOWYCH I STABILNYCH SORBETÓW OWOCOWYCH
- ZASTOSOWANIE
- W PROCESIE NA CIEPŁO
- DOZOWANIE
- 0.9 kg solofrutta + 2.8-3.0 kg pulpa owocowa (przecier owocowy)
- DOZOWANIE
- 300 g/l
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
- SERIA PRODUKTOWA
- BAZY OWOCOWE | BAZY O WYSOKIM DOZOWANIU
- CERTYFIKATY
- LACTOSE FREE
- CERTYFIKATY
- GLUTEN FREE
- CERTYFIKATY
- HALAL