• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

baza do sorbetów owocowych - do łączenia z pulpą owocową (bez użycia wody)
  • baza do sorbetów owocowych - do łączenia z pulpą owocową (bez użycia wody)

0.9 kg SOLOFRUTTA B150 COMPRITAL baza do sorbetów owocowych - przeznaczona do łączenia z pulpą owocową bez użycia wody

COMPRITAL125

Mieszanka bazowa w proszku do sporządzania najwyższej jakości sorbetów owocowych - bez użycia wody. Przeznaczona do łączenia z miąższem owoców (przecierem owocowym) w procesie na ciepło.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
12 50,36 zł Do 31,81 zł
53,01 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

SOLOFRUTTA - to doskonale zbilansowana mieszanka bazowa o wysokim dozowaniu do sporządzania najwyższej jakości sorbetów owocowych. Przeznaczona do łączenia z miąższem owoców (przecierem owocowym) bez użycia wody w procesie na ciepło. Pozwala na produkcję kremowych i plastycznych sorbetów owocowych o doskonałej stabilności. Ogólna receptura z zastosowaniem bazy to 300 gramów mieszanki bazowej na 1 litr przecieru owocowego (0.9 kg mieszanki bazowej (opakowanie) + 2.8 - 3.0 kg przecieru owocowego). Neutralny smak doskonale łączy się z różnego rodzaju owocami. Dodatkowo wysoka zawartość błonnika roślinnego pozwala uzyskać plastyczne lody o doskonałej strukturze.

Składniki: fruktoza, błonnik roślinny (włókna roślinne), maltodekstryna, skrobia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), stabilizatory: guma ksantanowa (E415), guma guar (E412), karagen (E407), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać soję.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.

RECEPTURA - DOZOWANIE
SOLOFRUTTA 900 g
MIĄŻSZ OWOCÓW (PRZECIER OWOCOWY) 2800-3000 g
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
SOLOFRUTTA 300 g
MIĄŻSZ OWOCÓW (PRZECIER OWOCOWY) 1000 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1545/369 kJ/kcal
Tłuszcz 0.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.6 g
Węglowodany 83.0 g
w tym cukry 77.0 g
w tym poliole 0.0 g
Błonnik 15.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.05 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.

Szczegóły produktu
COMPRITAL125

Opis

NUMER KATALOGOWY
B150
NAZWA HANDLOWA
SOLOFRUTTA
MASA NETTO
0.9 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 x 0.9 kg - 10.8 kg
RODZAJ
BAZA DO SORBETÓW OWOCOWYCH
SMAK
NEUTRALNY
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO ŁĄCZENIA Z MIĄŻSZEM OWOCÓW - BEZ UŻYCIA WODY
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA CIEPŁO
ZASTOSOWANIE
PRODUKCJA KREMOWYCH I STABILNYCH SORBETÓW OWOCOWYCH
DOZOWANIE
0.9 kg solofrutta + 2.8-3.0 kg pulpa owocowa (przecier owocowy)
DOZOWANIE
300 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
BAZY OWOCOWE | BAZY O WYSOKIM DOZOWANIU
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
HALAL
CERTYFIKATY
LACTOSE FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PERNIGOTTI316

Marka: PERNIGOTTI

1.65 kg GELAGEL TROPICAL PASSION 12091206 PERNIGOTTI baza do sorbetów owocowych w postaci pasty - smak owoce tropikalne

Zbilansowany i gotowy do użycia produkt w postaci pasty do sporządzania lodów o smaku owoców tropikalnych - mango, różowa gujawa, marakuja, ananas. Do produkcji - sorbetów owocowych, lodów na patyku, napojów typu granita, koktajli, polew i deserów lodowych.

Cena 183,15 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: PERNIGOTTI318

Marka: PERNIGOTTI

op. 1.25 kg YOGO MY KONOS 12093395 PERNIGOTTI mieszanka bazowa do lodów o smaku jogurtu greckiego

Zbilansowana mieszanka bazowa do sporządzania aromatycznych i kremowych lodów o smaku jogurtu greckiego. Półprodukt w proszku z wysoką zawartością jogurtu. Przygotowanie w procesie zimnym - wystarczy wymieszać z mlekiem i/lub wodą w odpowiednich proporcjach. 

Cena 96,25 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU