op. 5.5 kg Morettina Pasticceria Pistacchio - 12099031C Pernigotti - gotowy krem pistacjowy do nadziewania

Indeks: PERNIGOTTI334
Marka:

Wysokiej jakości krem o smaku prażonych pistacji, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Gotowe nadzienie pistacjowe o wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej.

Produkt na zamówienie

help_outline Zapytaj o produkt

Opis produktu

Nadzienie pistacjowe do szprycowania, oblewania i dekorowania!

Morettina Pasticceria, to seria wysokiej jakości gotowych do użycia kremów o aksamitnej konsystencji. Produkty przeznaczone do nadziewania, smarowania, oblewania, glazurowania i dekorowania. Linia profesjonalnych produktów do cukiernictwa obejmująca gotowe do użycia kremy do smarowania, nadziewania, oblewania i dekorowania. Seria została stworzona z myślą o usprawnieniu pracy w profesjonalistów. Produkty przeznaczone są do łatwego przygotowywania polew cukierniczych, nadzień i dekoracji. Produkty z Morettina Pasticceria stosowane są do urozmaicania ciast kruchych (tart, tartaletek, ciasteczek itp.), ciast drożdżowych (bułeczki, brioszki, drożdżówki, rogaliki itp.), wyrobów z ciasta francuskiego, deserów (mrożonych i lodowych) oraz do wypełniania korpusów czekoladowych, pralin czekoladowych itp. Morettina Pasticceria to linia produktów gotowych do użycia, o wszechstronnym zastosowaniu, stworzonych dla profesjonalistów. Stosowanie gotowych wyrobów i półproduktów zapewnia powtarzalną jakość serwowanych wyrobów.

- Najwyższa jakość składników!

- Doskonały smak i kremowa konsystencja! 

- Łatwość użycia i uniwersalne zastosowanie!

- Powtarzalność przepisów!

- Szybka i sprawna praca!

Morettina Pasticceria Pistacchio:

Idealnie kremowe nadzienie o smaku prażonych pistacji. Gotowy krem cukierniczy do wypełniania, oblewania i dekorowania: pączków, eklerów, croissantów, tart, tortów, panettone, musów, lodów i czego tylko potrzebujesz! 

Główne zastosowania kremu pistacjowego:

- nadziewanie i smarowanie wyrobów cukierniczych po wypieku,

- oblewanie i glazurowanie ciast i tortów,

- przekładanie i dekorowanie lodów,

- aromatyzowanie śmietany i kremów.

Charakterystyka Morettina Pasticceria Pistacchio:

Gotowy do użycia, wysokogatunkowy krem o gładkiej i kremowej konsystencji. Intensywny i zrównoważony smak prażonych orzechów pistacjowych. Idealnie sprawdzi się do nadziewania gotowych wyrobów (ciast, rolad, rogalików, słodkich bułeczek itp.), aromatyzowania kremów oraz przygotowywania deserów mrożonych. Produkt gotowy do użycia o wszechstronnym zastosowaniu. Wytwarzany z wysokiej jakości produktów, po to by spełnić wymagania profesjonalistów. Zawartość orzechów pistacjowych w kremie - 13%.

Jak używać gotowych nadzień cukierniczych?

Warunki i sposób użycia gotowych kremów z serii Morettina Pasticceria:

- nadzienie przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15-20°C,

- przed każdym użyciem dokładnie wymieszaj produkt przy użyciu czystej i suchej łyżki lub szpatuły,

- oddzielenie się frakcji tłuszczowej od reszty nadzienia jest zjawiskiem naturalnym, wystarczy dokładnie wymieszać krem,

- nadzienie to produkt gotowy do szprycowania, nadziewania, smarowania i wypełniania,

- do szprycowania używaj rękawów cukierniczych wraz z odpowiednimi tylkami,

- kremu można używać do przekładania i dekorowania lodów oraz aromatyzowania śmietany i kremów,

- po każdym użyciu dokładnie zamknij opakowanie produktu.

Zastosowanie gotowych kremów cukierniczych:

Główne zastosowanie gotowych kremów z serii Morettina Pasticceria:
nadziewanie, wypełnianie, szprycowanie, dekorowanie, smarowanie, aromatyzowanie, oblewanie, polewanie, glazurowanie torty, pączki, eklery, ptysie, rogaliki, croissanty, brioszki, bułeczki śniadaniowe, słodkie pieczywo, tarty, tartaletki, korpusy babeczek, babeczki, muffinki, trufle, praliny, makaroniki, beza, biszkopty, ciasta, ciasteczka, monoporcje, desery, lody, musy, desery

Jaki skład ma gotowe nadzienie cukiernicze?

Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), pasta pistacjowa (10%), odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku, laktoza (z mleka), bezwodne masło w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty, sól, barwniki spożywcze: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141), kurkumina (E100); produkt może zawierać migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Gotowy krem do nadziewania, szczegóły produktu:

Morettina Pasticceria Pistacchio - szczegóły produktu:
Nazwa handlowa Morettina Pasticceria Pistacchio
Numer katalogowy 12099031C
Rodzaj produktu gotowy do użycia krem cukierniczy
Seria produktowa Morettina Pasticceria
Producent Maestri Gelatieri Italiani S.r.l.
Opakowanie wiaderko z pokrywą
Opakowanie zbiorcze 2 x 5.5 kg = 11.0 kg
Masa netto 5.5 kg
Smak pistacjowy
Zastosowanie nadziewanie, wypełnianie, smarowanie, dekorowanie, oblewanie
Przeznaczenie do stosowania po wypieku
Dozowanie według uznania
Certyfikaty produkt bezglutenowy
Konsystencja kremowa
Dystrybutor Sempre Group

Nadzienie pistacjowe - wartość odżywcza:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2408 kJ / 578 kcal
Tłuszcz 38.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 15.0 g
Węglowodany 54.0 g
w tym cukry 53.0 g
Białko  5.6 g
Sól 0.28 g

Jak przechowywać gotowy krem do nadziewania?

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!

Szczegóły produktu