3.5 kg VARIEGATO POMARAŃCZA SEMPRE pasta do przekładania i dekorowania ze skórką pomarańczową

Indeks: SEMPRE423
Marka:

Owocowa pasta variegato z owocami i skórką pomarańczową - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
2 149,63 zł Do 15,75 zł
157,50 zł (8% VAT)
45,00 zł / 1 kg

145,83 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 11 szt.

Opis produktu

Seria owocowych past variegato do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych. Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty smakowej z kawałkami świeżych lub kandyzowanych owoców. Niektóre z owocowych past do przekładania produkowane są na bazie przecieru owocowego. Gotowe do użycia dekoracyjne pasty owocowe doskonale sprawdzą się jako nadzienie do monoporcji i wyrobów cukierniczych. Variegato z owocami to idealne dodatek do klasycznych smaków lodów oraz kremów. 

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką.

Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.

VARIEGATO POMARAŃCZA - to owocowa pasta do przekładania i dekorowania o półpłynnej konsystencji z owocami i skórką pomarańczową; zawartość owoców w paście - 20%.

Składniki: syrop glukozowy, cukier, pomarańcze (20%), skórka z pomarańczy (5%), aromat, barwniki: ekstrakt z papryki, kurkumina (E100), substancja zagęszczająca: pektyna (E440), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), koncentrat z marchwi, koncentrat z czarnej porzeczki.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 30 miesięcy (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).

RECEPTURA - DOZOWANIE
VARIEGATO QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1166/275 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 68.0 g
w tym cukry 58.0 g
Białko 0.2 g
Sól 0.02 g

Szczegóły produktu

MASA NETTO
3.5 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
2 x 3.5 kg - 7.0 kg
RODZAJ
OWOCOWA PASTA VARIEGATO
SMAK
POMARAŃCZA
FORMA
PASTA
KONSYSTENCJA
ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZY
PRZEZNACZENIE
PÓŁPRODUKT DO LODÓW I CUKIERNICTWA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA
DOZOWANIE
QUANTUM SATIS | WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
SORBETY CZEKOLADOWE | LODY CZEKOLADOWE | LODY JOGURTOWE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)