Pasta kokosowa z wysoką zawartością suszonego miąższu kokosa (17%) - przeznaczona do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.
3.5 kg VARIEGATO POMARAŃCZA SEMPRE pasta do przekładania i dekorowania ze skórką pomarańczową
Owocowa pasta variegato z owocami i skórką pomarańczową - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Opis produktu
Seria owocowych past variegato do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych. Wyjątkowe połączenie gładkiej i kremowej konsystencji pasty smakowej z kawałkami świeżych lub kandyzowanych owoców. Niektóre z owocowych past do przekładania produkowane są na bazie przecieru owocowego. Gotowe do użycia dekoracyjne pasty owocowe doskonale sprawdzą się jako nadzienie do monoporcji i wyrobów cukierniczych. Variegato z owocami to idealne dodatek do klasycznych smaków lodów oraz kremów.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą łopatką lub długą łyżką.
Zastosowanie: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach; jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych; jako dodatek do kremów i deserów; jako nadzienie cukiernicze; do pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych.
VARIEGATO POMARAŃCZA - to owocowa pasta do przekładania i dekorowania o półpłynnej konsystencji z owocami i skórką pomarańczową; zawartość owoców w paście - 20%.
Składniki: syrop glukozowy, cukier, pomarańcze (20%), skórka z pomarańczy (5%), aromat, barwniki: ekstrakt z papryki, kurkumina (E100), substancja zagęszczająca: pektyna (E440), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), koncentrat z marchwi, koncentrat z czarnej porzeczki.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 30 miesięcy (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
VARIEGATO | QUANTUM SATIS - WEDŁUG UZNANIA |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1166/275 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 68.0 g |
w tym cukry | 58.0 g |
Białko | 0.2 g |
Sól | 0.02 g |
Szczegóły produktu
- MASA NETTO
- 3.5 kg
- OPAKOWANIE
- WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 2 x 3.5 kg - 7.0 kg
- RODZAJ
- OWOCOWA PASTA VARIEGATO
- SMAK
- POMARAŃCZA
- FORMA
- PASTA
- KONSYSTENCJA
- ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZY
- PRZEZNACZENIE
- PÓŁPRODUKT DO LODÓW I CUKIERNICTWA
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO PRZEKŁADANIA I DEKOROWANIA
- DOZOWANIE
- QUANTUM SATIS | WEDŁUG UZNANIA
- APLIKACJE
- SORBETY CZEKOLADOWE | LODY CZEKOLADOWE | LODY JOGURTOWE
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)