"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."
"Pasty Giubileo nie zawierają białego cukru. Do niektórych dodaliśmy nierafinowany cukier trzcinowy i cukier gronowy. Pasty nie zawierają także emulgatorów ani żadnych dodatków oprócz naturalnej mączki chleba świętojańskiego."
GIUBILEO TIRAMISU - "pasta o charakterystycznym smaku popularnego włoskiego deseru - Tiramisu; przygotowana na bazie żółtka jaj, wina Marsala, kawy i świeżego serka mascarpone; słodzona cukrem trzcinowym i winogronowym"
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: cukier trzcinowy, żółtka jaj, cukier winogronowy, wino marsala, świeży serek mascarpone, kawa rozpuszczalna (instant), substancja zagęszczająca: skrobia kukurydziana, mączka chleba świętojańskiego; (wyprodukowano w zakładzie, w którym wykorzystuje się mleko i jego pochodne, a także używa się jaj, soi i orzechów).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA GIUBILEO |
70-100 g |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1361/325 kJ/kcal |
Tłuszcz |
8.8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
3.5 g |
Węglowodany |
55.0 g |
w tym cukry |
53.0 g |
Białko |
4.6 g |
Błonnik |
0.9 g |
Sól |
0.36 g |