Krem czekoladowy z chrupiącym cukrem kawowym!

Variegato Coffee Shock to wyjątkowe połączenie kawy z czekoladą. Krem czekoladowy z chrupiącymi kryształkami kawowymi. Kremowa pasta z kontrastującym dodatkiem chrupiącego i aromatycznego cukru kawowego.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.

Zastosowanie past variegato:

- do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach,
- do przekładania i smarowania tortów,
- dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych,
- dodatek do kremów i deserów,
- nadzienie cukiernicze,
- nadzienie do pralin i wyrobów czekoladowych.

Składniki i alergeny: cukier, oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, kryształki kawy (7%) (cukier, otoczka (masło kakaowe, cukier puder (cukier, skrobia), ekstrakt kawy (6.7%), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu)), syrop glukozowy, kawa mielona (2,7%) odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryny, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), laktoza, aromaty, śmietanka w proszku, białka mleka, sól; produkt może zawierać jaja, zboża zawierające gluten, migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy, nasiona sezamu.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji, w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu - zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Krem czekoladowy z kawą!

| DOZOWANIE |
| Pasta variegato |
quantum satis - według uznania |


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
| Wartość energetyczna |
2318/557 kJ/kcal |
| Tłuszcz |
37.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.7 g |
| Węglowodany |
50.0 g |
| w tym cukry |
42.0 g |
| Białko |
3.9 g |
| Sól |
0.06 g |

Charakterystyka produktu pasta Variegato Coffee Shock od Pernigotti:

| Nazwa handlowa |
Variegato Coffee Shock |
| Numer katalogowy |
12098756 |
| Rodzaj |
pasta variegato do przekładania i dekorowania |
| Smak |
czekolada z kawą |
| Barwa |
ciemnobrązowa |
| Konsystencja |
kremowa z kryształkami cukru kawowego |
| Opakowanie |
plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
| Masa netto |
6.0 kg |
| Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie |
do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa |
| Producent |
Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
| Dystrybutor |
Sempre Group Sp. z o.o. |

Pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów!

Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.



