CREMADELIZIA - czyli "krem" i "rozkosz" - to seria wysokiej jakości kremów, które są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia. Kremy doskonale sprawdzą się jako słodki dodatek do pieczywa (nie tylko na śniadanie) oraz jako składniki kreatywnych deserów i wypieków. Idealnie nadają się do nadziewania oraz dekorowania. Charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu oraz łatwością użycia (są to produkty przeznaczone do bezpośredniego spożycia). Przygotowane są z wyselekcjonowanych składników według starannie opracowanych receptur. Wszystkie produkty posiadają certyfikat koszerności.
CREMADELIZIA FICHI CARAMELLATI - to krem o smaku karmelizowanych fig z wyczuwalnymi nutami cytrusów i rumu. Krem powstaje w wyniku powolnego gotowania owoców z dodatkami według starannie opracowanej receptury. Kremowa konsystencja idealnie sprawdzi się do smarowania pieczywa oraz jako dodatek dodatek do deserów i wypieków. Krem figowy doskonale komponuje się również z różnego rodzaju serami oraz wędlinami.
Składniki: figi (60%), cukier, miód, syrop glukozowy, barwniki: karmel siarczynowy (E150b), cukier karmelizowany, skórka z cytryny, skórka z pomarańczy, destylat rumowy; może zawierać siarczyny; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: krem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; po otwarciu produkt można przechowywać w warunkach chłodniczych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2271/545 kJ/kcal |
Tłuszcz |
35.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
4.7 g |
Węglowodany |
45.0 g |
w tym cukry |
28.0 g |
Białko |
9.8 g |
Sól |
0.11 g |
PRZEPIS NA CIASTO Z RICOTTĄ, KARMELIZOWANYMI FIGAMI I ROZMARYNEM:
SKŁADNIKI NA CIASTO
-
250 g mąki pszennej
-
110 g brązowego cukru
-
80 g miękkiego (prawdziwego) masła
-
30 g oleju (słonecznikowego lub rzepakowego)
-
1 duże jajo
-
ziarna z połowy laski wanilii (lub naturalny aromat waniliowy)
SKŁADNIKI NA KREM
SKŁADNIKI DO NADZIENIA
PRZYGOTOWANIE
Przepis zacznij od przygotowania ciasta - połącz ze sobą wszystkie składniki - zagniatając ciasto ręcznie; zagniecione ciasto włóż do lodówki na minimum godzinę. Ricottę wymieszaj dokładnie z cukrem pudrem, białkiem jaja oraz alkoholem - do uzyskania kremowej konsystencji (bez grudek). Ciasto cienko rozwałkuj i połóż na spodzie zabezpieczonej tłuszczem formy (możesz użyć formy do tarty). Na ciasto równomiernie nałóż krem z ricotty i udekoruj kremem z karmelizowanych fig oraz igłami rozmarynu. Ciasto piecz w 170°C (z termoobiegiem) przez około 30 minut.
WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ NA STRONIE PRODUCENTA