• Babbi Day

  • SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

wysokiej jakości krem do smarowania o smaku ciasteczek czekoladowo-orzechowych
  • wysokiej jakości krem do smarowania o smaku ciasteczek czekoladowo-orzechowych
  • wysokiej jakości krem do smarowania o smaku ciasteczek czekoladowo-orzechowych

300 g CREMADELIZIA BISCOKROK 13198 BABBI krem do smarowania o smaku ciasteczek

BABBI184

Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.

46,20 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

CREMADELIZIA - czyli "krem" i "rozkosz" - to seria wysokiej jakości kremów, które są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia. Kremy doskonale sprawdzą się jako słodki dodatek do pieczywa (nie tylko na śniadanie) oraz jako składniki kreatywnych deserów i wypieków. Idealnie nadają się do nadziewania oraz dekorowania. Charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu oraz łatwością użycia (są to produkty przeznaczone do bezpośredniego spożycia). Przygotowane są z wyselekcjonowanych składników według starannie opracowanych receptur. Wszystkie produkty posiadają certyfikat koszerności.

CREMADELIZIA BISCOKROK - to krem o smaku kruchych ciasteczek kakaowych z orzechami laskowymi. Krem powstaje w wyniku połączenia (zmielonych) chrupiących bezglutenowych ciasteczek z dodatkami według starannie opracowanej receptury. Kremowa konsystencja i wyjątkowy smak idealnie sprawdzi się do smarowania pieczywa oraz jako dodatek dodatek do deserów i wypieków.

Składniki: prażone orzechy laskowe (34.7%), cukier, bezglutenowe kruche ciasteczka kakaowe (15%) (mąka kukurydziana, mąka ryżowa, olej słonecznikowy, skrobia z tapioki, kakao (5%), jaja, skrobia ziemniaczana, miód, masło, skrobia ryżowa, skrobia kukurydziana, orzechy laskowe (1%), substancja spulchniająca: wodorowęglan amonu (E503), wodorowęglan sodu (E500), difosforan sodu (E450), sól, aromat, białko jaja w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322)), proszek kakaowy, olej słonecznikowy, maltodekstryna, odtłuszczone mleko w proszku, napar z wanilii Bourbon, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat; może zawierać orzechy ziemne; produkt bezglutenowy.

Warunki przechowywania: krem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; po otwarciu produkt można przechowywać w warunkach chłodniczych; ewentualna obecność oleju na powierzchni produktu lub jego zgęstnienie jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu; produkt należy wymieszać przed użyciem.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2271/545 kJ/kcal
Tłuszcz 35.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4.7 g
Węglowodany 45.0 g
w tym cukry 28.0 g
Białko 9.8 g
Sól 0.11 g

PRZEPIS NA BABKĘ DROŻDŻOWĄ Z KREMEM CIASTECZKOWYM:

SKŁADNIKI NA CIASTO

  • 330 g mąki pszennej

  • 60 g cukru

  • 2 g suszonych drożdży

  • 2 jaja

  • 70 g wody

  • szczypta soli

  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (lub skórki otartej z cytrusów)

  • 90 g miękkiego (prawdziwego) masła (pokrojonego na kawałki)

SKŁADNIKI NA NADZIENIE

  • Cremadelizia Biscokrok 

SKŁADNIKI NA SYROP CUKROWY

  • 150 g cukru

  • 90 g wody

PRZYGOTOWANIE

w misce wymieszaj przesianą mąką z suszonymi drożdżami, dodaj cukier, wanilią, jaja oraz wodę. Wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji i zacznij dodawać masło (po kawałku). Gdy uzyskasz jednolitą masę przełóż ciasto do formy wysmarowanej tłuszcze, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki (najlepiej na całą noc). Następnego dnia wyjmij ciasto z lodówki, posyp stolnicę cienką warstwą mąki i ułóż na niej ciasto. Ciasto rozwałkuj w prostokąt o wymiarach 40 x 30 cm i grubości około 1 cm. Rozprowadź na powierzchni ciasta krem ciasteczkowy (pozostawiając około 2 cm wolnej przestrzeni z każdej strony), a następnie zwiń ciasto zaczynając od dłuższego boku. Roladę przetnij na pół i spleć połówki ciasta w warkocz. Warkocz z ciasta ułóż w zabezpieczonej tłuszczem i mąką formie i piecz w 180°C przez około 25 minut. W garnuszku umieść cukier z wodą i zagotuj do uzyskania syropu. Syrop nałóż na wierch jeszcze ciepłej babki i pozostaw ją do wystudzenia.

WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ NA STRONIE PRODUCENTA

CREMADELIZIA.png

Szczegóły produktu
BABBI184
4 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
13198
NAZWA HANDLOWA
CREMADELIZIA BISCOKROK
MASA NETTO
300 g
OPAKOWANIE
SZKLANY SŁOIK | TEKTUROWE PUDEŁKO
WYSOKOŚĆ
OPAKOWANIA 100 mm
ŚREDNICA
OPAKOWANIA 75 mm
RODZAJ
KREM DO SMAROWANIA
SMAK
CIASTECZKO CZEKOLADOWO-ORZECHOWE
KONSYSTENCJA
KREMOWA
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
DESERY | WYPIEKI | DODATEK DO PIECZYWA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
SERIA PRODUKTOWA
CREMADELIZIA
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: MASTERMARTINI02

Marka: Master Martini

1l GOLDEN CIOC AV31AB MASTER MARTINI płynna gęsta czekolada do picia UHT

Wyjątkowo uniwersalny produkt o wszechstronnym zastosowaniu - czekolada w płynie - która doskonale sprawdzi się nie tylko jako baza do gorących i mrożonych napojów. Czekolada do picia o kremowej i gęstej konsystencji oraz intensywnie czekoladowym smaku z wyczuwalną słodyczą.

Cena 28,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI91

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA BIANCA 12093034 PERNIGOTTI gładki krem z białej czekolady do przekładania i dekorowania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 498,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI261

Marka: PERNIGOTTI

5.5 kg MORETTINA PEPPITA 12093050 PERNIGOTTI krem do przekładania o smaku gianduia z całymi orzechami laskowymi

Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 759,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MASTERMARTINI21

Marka: Master Martini

op. 5 kg CARAVELLA COVER CACAO AX52CB MASTER MARTINI gotowy krem do oblewania o smaku kakaowym

Gotowa do użycia polewa w postaci kremu wymagającego - jedynie - upłynnienia przed użyciem. Pozwala w łatwy sposób uzyskać gładką, jednorodną i błyszczącą powierzchnię wyrobów. Kremowa konsystencja, która pozostaje elastyczna nawet po mocnym schłodzeniu.

Cena 190,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE