CREMADELIZIA - czyli "krem" i "rozkosz" - to seria wysokiej jakości kremów, które są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia. Kremy doskonale sprawdzą się jako słodki dodatek do pieczywa (nie tylko na śniadanie) oraz jako składniki kreatywnych deserów i wypieków. Idealnie nadają się do nadziewania oraz dekorowania. Charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu oraz łatwością użycia (są to produkty przeznaczone do bezpośredniego spożycia). Przygotowane są z wyselekcjonowanych składników według starannie opracowanych receptur. Wszystkie produkty posiadają certyfikat koszerności.
CREMADELIZIA BISCOKROK - to krem o smaku kruchych ciasteczek kakaowych z orzechami laskowymi. Krem powstaje w wyniku połączenia (zmielonych) chrupiących bezglutenowych ciasteczek z dodatkami według starannie opracowanej receptury. Kremowa konsystencja i wyjątkowy smak idealnie sprawdzi się do smarowania pieczywa oraz jako dodatek dodatek do deserów i wypieków.
Składniki: prażone orzechy laskowe (34.7%), cukier, bezglutenowe kruche ciasteczka kakaowe (15%) (mąka kukurydziana, mąka ryżowa, olej słonecznikowy, skrobia z tapioki, kakao (5%), jaja, skrobia ziemniaczana, miód, masło, skrobia ryżowa, skrobia kukurydziana, orzechy laskowe (1%), substancja spulchniająca: wodorowęglan amonu (E503), wodorowęglan sodu (E500), difosforan sodu (E450), sól, aromat, białko jaja w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322)), proszek kakaowy, olej słonecznikowy, maltodekstryna, odtłuszczone mleko w proszku, napar z wanilii Bourbon, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat; może zawierać orzechy ziemne; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: krem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; po otwarciu produkt można przechowywać w warunkach chłodniczych; ewentualna obecność oleju na powierzchni produktu lub jego zgęstnienie jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu; produkt należy wymieszać przed użyciem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2271/545 kJ/kcal |
Tłuszcz |
35.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
4.7 g |
Węglowodany |
45.0 g |
w tym cukry |
28.0 g |
Białko |
9.8 g |
Sól |
0.11 g |
PRZEPIS NA BABKĘ DROŻDŻOWĄ Z KREMEM CIASTECZKOWYM:
SKŁADNIKI NA CIASTO
SKŁADNIKI NA NADZIENIE
SKŁADNIKI NA SYROP CUKROWY
PRZYGOTOWANIE
w misce wymieszaj przesianą mąką z suszonymi drożdżami, dodaj cukier, wanilią, jaja oraz wodę. Wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji i zacznij dodawać masło (po kawałku). Gdy uzyskasz jednolitą masę przełóż ciasto do formy wysmarowanej tłuszcze, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki (najlepiej na całą noc). Następnego dnia wyjmij ciasto z lodówki, posyp stolnicę cienką warstwą mąki i ułóż na niej ciasto. Ciasto rozwałkuj w prostokąt o wymiarach 40 x 30 cm i grubości około 1 cm. Rozprowadź na powierzchni ciasta krem ciasteczkowy (pozostawiając około 2 cm wolnej przestrzeni z każdej strony), a następnie zwiń ciasto zaczynając od dłuższego boku. Roladę przetnij na pół i spleć połówki ciasta w warkocz. Warkocz z ciasta ułóż w zabezpieczonej tłuszczem i mąką formie i piecz w 180°C przez około 25 minut. W garnuszku umieść cukier z wodą i zagotuj do uzyskania syropu. Syrop nałóż na wierch jeszcze ciepłej babki i pozostaw ją do wystudzenia.
WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ NA STRONIE PRODUCENTA