
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.
CREMADELIZIA - czyli "krem" i "rozkosz" - to seria wysokiej jakości kremów, które są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia. Kremy doskonale sprawdzą się jako słodki dodatek do pieczywa (nie tylko na śniadanie) oraz jako składniki kreatywnych deserów i wypieków. Idealnie nadają się do nadziewania oraz dekorowania. Charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu oraz łatwością użycia (są to produkty przeznaczone do bezpośredniego spożycia). Przygotowane są z wyselekcjonowanych składników według starannie opracowanych receptur. Wszystkie produkty posiadają certyfikat koszerności.
CREMADELIZIA BISCOKROK - to krem o smaku kruchych ciasteczek kakaowych z orzechami laskowymi. Krem powstaje w wyniku połączenia (zmielonych) chrupiących bezglutenowych ciasteczek z dodatkami według starannie opracowanej receptury. Kremowa konsystencja i wyjątkowy smak idealnie sprawdzi się do smarowania pieczywa oraz jako dodatek dodatek do deserów i wypieków.
Składniki: prażone orzechy laskowe (34.7%), cukier, bezglutenowe kruche ciasteczka kakaowe (15%) (mąka kukurydziana, mąka ryżowa, olej słonecznikowy, skrobia z tapioki, kakao (5%), jaja, skrobia ziemniaczana, miód, masło, skrobia ryżowa, skrobia kukurydziana, orzechy laskowe (1%), substancja spulchniająca: wodorowęglan amonu (E503), wodorowęglan sodu (E500), difosforan sodu (E450), sól, aromat, białko jaja w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322)), proszek kakaowy, olej słonecznikowy, maltodekstryna, odtłuszczone mleko w proszku, napar z wanilii Bourbon, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat; może zawierać orzechy ziemne; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: krem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; po otwarciu produkt można przechowywać w warunkach chłodniczych; ewentualna obecność oleju na powierzchni produktu lub jego zgęstnienie jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu; produkt należy wymieszać przed użyciem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2271/545 kJ/kcal |
Tłuszcz | 35.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.7 g |
Węglowodany | 45.0 g |
w tym cukry | 28.0 g |
Białko | 9.8 g |
Sól | 0.11 g |
PRZEPIS NA BABKĘ DROŻDŻOWĄ Z KREMEM CIASTECZKOWYM:
SKŁADNIKI NA CIASTO
330 g mąki pszennej
60 g cukru
2 g suszonych drożdży
2 jaja
70 g wody
szczypta soli
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (lub skórki otartej z cytrusów)
90 g miękkiego (prawdziwego) masła (pokrojonego na kawałki)
SKŁADNIKI NA NADZIENIE
Cremadelizia Biscokrok
SKŁADNIKI NA SYROP CUKROWY
150 g cukru
90 g wody
PRZYGOTOWANIE
w misce wymieszaj przesianą mąką z suszonymi drożdżami, dodaj cukier, wanilią, jaja oraz wodę. Wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji i zacznij dodawać masło (po kawałku). Gdy uzyskasz jednolitą masę przełóż ciasto do formy wysmarowanej tłuszcze, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki (najlepiej na całą noc). Następnego dnia wyjmij ciasto z lodówki, posyp stolnicę cienką warstwą mąki i ułóż na niej ciasto. Ciasto rozwałkuj w prostokąt o wymiarach 40 x 30 cm i grubości około 1 cm. Rozprowadź na powierzchni ciasta krem ciasteczkowy (pozostawiając około 2 cm wolnej przestrzeni z każdej strony), a następnie zwiń ciasto zaczynając od dłuższego boku. Roladę przetnij na pół i spleć połówki ciasta w warkocz. Warkocz z ciasta ułóż w zabezpieczonej tłuszczem i mąką formie i piecz w 180°C przez około 25 minut. W garnuszku umieść cukier z wodą i zagotuj do uzyskania syropu. Syrop nałóż na wierch jeszcze ciepłej babki i pozostaw ją do wystudzenia.
WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ NA STRONIE PRODUCENTA
Indeks: BABBI185
Marka: BABBI
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.
Indeks: BABBI187
Marka: BABBI
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.
Indeks: BABBI186
Marka: BABBI
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.
Indeks: BABBI193
Marka: BABBI
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.
Indeks: PERNIGOTTI59/2
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: VANHOUTEN07
Marka: VAN HOUTEN
Idealnie kremowy i aksamitny smak białej czekolady w Twojej ulubionej filiżance lub kubku. Mieszanka do przygotowywania słodkiego i kremowego napoju o prawdziwym smaku białej czekolady.
Indeks: THERMOHAUSER51
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: BARIMA02
Marka: BARBARA LUIJCKX
Ciemna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Indeks: CHOCOVIC05
Marka: CHOCOVIC
Uniwersalne w zastosowaniu nadzienie o zrównoważonym smaku kakao i orzechów. Doskonałe do nadziewania i dekorowania różnego rodzaju wyrobów cukierniczych oraz lodów.
Indeks: SEMPRE425
Marka: SEMPRE
Owocowa pasta variegato z kawałkami owoców - malin - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: BABBI200
Marka: BABBI
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.
Indeks: SEMPRE344
Marka: SEMPRE
Kremowa pasta z białej czekolady z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych i wiórkami kokosowymi. Do przekładania i dekorowania lodów oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: SEMPRE467
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: DREIDOPPEL16
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: DREIDOPPEL22
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: BABBI148
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: SEMPRE423
Marka: SEMPRE
Owocowa pasta variegato z owocami i skórką pomarańczową - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: SEMPRE459
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych migdałów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: BABBI201
Marka: BABBI
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.
Indeks: PERNIGOTTI265
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta pistacjowa z dodatkiem chrupiących wafelków i kawałków prażonych pistacji - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: DREIDOPPEL08
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: BABBI168
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem o uniwersalnym zastosowaniu. Mleczna czekolada z chrupiącą praliną z orzeszków ziemnych. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: DREIDOPPEL04
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: CACAOBARRY17
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CALLEBAUT123
Marka: CALLEBAUT
Indeks: DREIDOPPEL18
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: SEMPRE418
Marka: SEMPRE
Pasta truskawkowa z 45% zawartością owoców - przeznaczona do produkcji lodów owocowych metodą tradycyjną oraz stosowania w wyrobach cukierniczych. Może pełnić rolę integratora z w lodach ze świeżymi owocami.
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.