PASTY DO LODÓW i CUKIERNICTWA  Liczba produktów: 335.

PASTY DO LODÓW i CUKIERNICTWA

Pasty do lodów i cukiernictwa to nieodłączny składnik w przygotowaniu i produkcji lodów, kremów, ciast i deserów. Stosuje się je przy produkcji zarówno lodów gałkowych, takich jak tradycyjne, rzemieślnicze i naturalne oraz jako dodatek do lodów włoskich.

Do czego służą pasty do lodów? 

Wysokiej jakości pasty cukiernicze, oparte w dużej części na...

Pasty do lodów i cukiernictwa to nieodłączny składnik w przygotowaniu i produkcji lodów, kremów, ciast i deserów. Stosuje się je przy produkcji zarówno lodów gałkowych, takich jak tradycyjne, rzemieślnicze i naturalne oraz jako dodatek do lodów włoskich.

Do czego służą pasty do lodów? 

Wysokiej jakości pasty cukiernicze, oparte w dużej części na naturalnych składnikach podkreślają smaki lodów i wypieków. Doskonale komponują się z bazami, kremami, masami oraz śmietanami. Można ich również używać jako dodatek do sosów czy mrożonych deserów. Pasty do lodów są niezbędnym składnikiem w produkcji cukierniczej.

Najpopularniejsze pasty do lodów 

Wysokiej jakości pasty do lodów, oparte głównie na składnikach naturalnych dają gwarancję najlepszej jakości. Pasty dzielimy na orzechowe, smakowe, owocowe i variegato do przekładania lodów. Pasty smakowe często stosowane są również przy produkcji lodów z automatu w połączeniu z gotowymi mieszankami. Najpopularniejsza pasta orzechowa, pasta z wanilii, pistacjowa, migdałowa to niezbędny must have w produkcji mrożonych przysmaków. 

Więcej

Podkategorie

PASTY OWOCOWE

Pasty smakowe występują w kilku wariantach w zależności od zastosowania ich. Wśród past smakowych wyróżniamy między innymi: GUSTICREMA - pasty o obniżonej kwasowości świetnie łączące się z bitą śmietaną, CREMOLATI - gotowe pasty do użycia z wodą, stosowane również w granitorach, koncentraty smakowe. W ofercie past smakowych znajdują się produkty najwyższej jakości włoskiej firmy Pernigotti, światowego lidera w produkcji komponentów i surowców do lodów i cukiernictwa.

PASTY ORZECHOWE

Pasty orzechowe do lodziarstwa i cukiernictwa pozwalają nadać wyjątkowy smak wybranym produktom. Pasty orzechowe występują w postaci czystych past, składających się w 100% wyłącznie z orzechów lub mogą zawierać dodatek cukru lub innych składników. Znajdują zastosowanie zarówno do produkcji lodów jak i w aromatyzowaniu deserów, kremów do ciast i tortów, musów na bazie bitej śmietany. Intensywność  smaku zależy od dozowania.

PASTY SMAKOWE

Pasty smakowe do lodziarstwa i cukiernictwa pozwalają nadać odpowiedni smak wybranym produktom. Znajdują zastosowanie zarówno do produkcji lodów jak i w aromatyzowaniu deserów, kremów do ciast i tortów, musów na bazie bitej śmietany. Intensywność  smaku zależy od dozowania.

PASTY VARIEGATO DO...

Pasty VARIEGATO do przekładania lodów, nadają im w witrynie nieodzownie efektowniejszego wyglądu. Smakowite i kolorowe pasty z kawałkami kandyzowanych owoców, biszkoptów, chrupek i orzeszków dodają smaku i struktury lodom. 

na stronie
Produkty 1 - 52 z 335

Przejdź do góry