- Nowy

Żelatyna wieprzowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Zamiennik żelatyny w listkach. Szybkowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca, o mocy żelowania 180 Bloom. Daje stabilne i termoodwracalne żele.
Instangel, to żelatyna pochodzenia zwierzęcego w postaci wygodnego do dozowania w proszku. Bardzo elastyczna substancja żelująca do stosowania na zimno lub na gorąco. Zamiennik żelatyny w listkach o mocy żelowania 180 Bloom. Przeznaczona do stosowania w wyrobach, w których chcemy uzyskać miękką i elastyczną strukturę żelu. Doskonale sprawdzi się do sporządzania delikatnych deserów i galaretek o aksamitnej konsystencji. Pozwala uzyskać w deserach wyjątkową strukturę oraz charakterystyczny efekt rozpływania się w ustach. Instangel to szybkowiążąca substancja żelująca, działa już po około 20 minutach w temperaturze poniżej 15°C. Dobrze rozpuszcza się na zimno, jednak w celu połączenia z produktem wymaga energicznego mieszania. Żelatyna nadaję się również do stosowania na gorąco. Pozwala uzyskać termoodwracalne żele, które upłynniają się w temperaturze 35-40°C. Produkty wytwarzane z użyciem żelatyny nadają się do mrożenia.
Instangel doskonale sprawdza się do sporządzania zimnych deserów i potraw, dając wyroby o miękkiej i elastycznej strukturze. Pozwala na tworzenie deserów i potraw o aksamitnej konsystencji z charakterystycznym efektem rozpływania się w ustach. Instangel pozwala uzyskać miękkie i elastyczne żele, termoodwracalne w temperaturze pomiędzy 35-40°C. Charakteryzuje się szybkim działaniem, żeluje po około 20 minutach w temperaturze poniżej 15°C. Dobrze rozpuszcza się na zimno przy energicznym mieszaniu oraz przy mieszaniu na gorąco. Nadaje się do mrożenia, zachowując konsystencją nawet w niskich temperaturach. Cechuje się uniwersalnym zastosowaniem, idealnie sprawdza się do aksamitnych deserów na zimno, delikatnych potraw czy rozpływających się w ustach sosach i dodatkach. 5-6 g żelatyny w proszku odpowiada 1 arkuszowi żelatyny w postaci listków.
Składniki i alergany: żelatyna pochodzenia zwierzęcego (wieprzowa), syrop glukozowy; produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, sezamu, selera, gorczycy, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.
Nazwa handlowa | Instangel |
Numer katalogowy | 48639 |
Rodzaj | żelatyna pochodzenia zwierzęcego |
Rodzaj żelatyny | wieprzowa |
Forma | proszek |
Przeznaczenie | dodatek do żywności |
Zastosowanie | substancja zagęszczająca i żelująca |
Sposób użycia | do stosowani na zimno |
Opakowanie | plastikowy słoik z nakrętką |
Masa netto | 500 g |
Moc żelowania | 180 Bloom |
Temperatura żelowania | <15°C |
Temperatura upłynniania | 35-40°C |
Odporność na temperaturę | termoodwracalna |
Możliwość mrożenia | tak |
Dozowanie | 50 g/kg |
Producent | Sosa Ingredients |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Belgia |
Wartość energetyczna | 1454 kJ / 342 kcal |
Tłuszcz | 0.05 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 0.5 g |
w tym cukry | 0.0 g |
Białko | 85.5 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.75 g |
5-6 g żelatyny w proszku odpowiada 1 arkuszowi żelatyny w postaci listków.
5-6 g Instangel - 1 arkusz żelatyny w listkach | |
50 g Instangel | 1 kg produktu |
5 g Instangel | 100 g produktu |
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przed otwarciem produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Po otwarciu produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w fabrycznym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Optymalna temperatura składowania produktu to 15-25°C. Termin przydatności do spożycia oraz numer partii znajdują się na etykiecie produktu.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA68
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA73
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA86
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA216
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA226
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS293
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: SOSA225
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: BARIMA157
Marka: DREIDOPPEL
Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.
Indeks: SOSA506
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: LOUISFRANCOIS27
Marka: LOUIS FRANCOIS
Żelatyna rybna w proszku o mocy żelowania 200 BLOOM.
Żelatyna wieprzowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Zamiennik żelatyny w listkach. Szybkowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca, o mocy żelowania 180 Bloom. Daje stabilne i termoodwracalne żele.