• Nowy
op. 500 g Instangel - żelatyna wieprzowa w proszku - moc żelowania 180 Bloom - Cukieteria.pl
  • op. 500 g Instangel - żelatyna wieprzowa w proszku - moc żelowania 180 Bloom - Cukieteria.pl

op. 500 g Instangel - Sosa Ingredients - żelatyna wieprzowa w proszku - moc żelowania 180 Bloom

SOSA149

Żelatyna wieprzowa w postaci wygodnego do dozowania proszku. Zamiennik żelatyny w listkach. Szybkowiążąca i bardzo elastyczna substancja żelująca, o mocy żelowania 180 Bloom. Daje stabilne i termoodwracalne żele.

131,00 zł
Brutto

262,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Szybkowiążąca żelatyna wieprzowa w proszku:

Instangel, to żelatyna pochodzenia zwierzęcego w postaci wygodnego do dozowania w proszku. Bardzo elastyczna substancja żelująca do stosowania na zimno lub na gorąco. Zamiennik żelatyny w listkach o mocy żelowania 180 Bloom. Przeznaczona do stosowania w wyrobach, w których chcemy uzyskać miękką i elastyczną strukturę żelu. Doskonale sprawdzi się do sporządzania delikatnych deserów i galaretek o aksamitnej konsystencji. Pozwala uzyskać w deserach wyjątkową strukturę oraz charakterystyczny efekt rozpływania się w ustach. Instangel to szybkowiążąca substancja żelująca, działa już po około 20 minutach w temperaturze poniżej 15°C. Dobrze rozpuszcza się na zimno, jednak w celu połączenia z produktem wymaga energicznego mieszania. Żelatyna nadaję się również do stosowania na gorąco. Pozwala uzyskać termoodwracalne żele, które upłynniają się w temperaturze 35-40°C. Produkty wytwarzane z użyciem żelatyny nadają się do mrożenia.

Zastosowanie i sposób użycia Instangel:

Instangel doskonale sprawdza się do sporządzania zimnych deserów i potraw, dając wyroby o miękkiej i elastycznej strukturze. Pozwala na tworzenie deserów i potraw o aksamitnej konsystencji z charakterystycznym efektem rozpływania się w ustach. Instangel pozwala uzyskać miękkie i elastyczne żele, termoodwracalne w temperaturze pomiędzy 35-40°C. Charakteryzuje się szybkim działaniem, żeluje po około 20 minutach w temperaturze poniżej 15°C. Dobrze rozpuszcza się na zimno przy energicznym mieszaniu oraz przy mieszaniu na gorąco. Nadaje się do mrożenia, zachowując konsystencją nawet w niskich temperaturach. Cechuje się uniwersalnym zastosowaniem, idealnie sprawdza się do aksamitnych deserów na zimno, delikatnych potraw czy rozpływających się w ustach sosach i dodatkach. 5-6 g żelatyny w proszku odpowiada 1 arkuszowi żelatyny w postaci listków.

Instangel - szczegóły i charakterystyka produktu:

Składniki i alergany: żelatyna pochodzenia zwierzęcego (wieprzowa), syrop glukozowy; produkt może zawierać śladowe ilości soi, jaj, mleka, sezamu, selera, gorczycy, siarczynów, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.

Nazwa handlowa Instangel
Numer katalogowy 48639
Rodzaj żelatyna pochodzenia zwierzęcego
Rodzaj żelatyny wieprzowa
Forma proszek
Przeznaczenie dodatek do żywności
Zastosowanie substancja zagęszczająca i żelująca
Sposób użycia do stosowani na zimno
Opakowanie plastikowy słoik z nakrętką
Masa netto 500 g
Moc żelowania 180 Bloom
Temperatura żelowania <15°C
Temperatura upłynniania 35-40°C
Odporność na temperaturę termoodwracalna
Możliwość mrożenia tak
Dozowanie 50 g/kg
Producent Sosa Ingredients
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Belgia

Wartość odżywcza w 100 gramach żelatyny wieprzowej:

Wartość energetyczna 1454 kJ / 342 kcal
Tłuszcz 0.05 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 0.5 g
w tym cukry 0.0 g
Białko 85.5 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.75 g

Zalecane dozowanie żelatyny wieprzowej w proszku:

5-6 g żelatyny w proszku odpowiada 1 arkuszowi żelatyny w postaci listków.

5-6 g Instangel - 1 arkusz żelatyny w listkach
50 g Instangel 1 kg produktu
5 g Instangel 100 g produktu

Jak przechowywać żelatynę w proszku?

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przed otwarciem produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Po otwarciu produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w fabrycznym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Optymalna temperatura składowania produktu to 15-25°C. Termin przydatności do spożycia oraz numer partii znajdują się na etykiecie produktu. 

Szczegóły produktu
SOSA149
2 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: EWALD01

Marka: EWALD-GELATINE GMBH

1 kg ŻELATYNA W LISTKACH SILVER EWALD-GELATINE żelatyna wieprzowa w formie arkuszy

favorite_border favorite

Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.

Cena 135,00 zł

135,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: RÓŻNE224

Marka: SEMPRE

1 kg ŻELATYNA WIEPRZOWA SPOŻYWCZA 180 BLOOM 20 MESH w postaci drobnych granulek (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek. 

Cena 70,00 zł

70,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: LOUISFRANCOIS03

Marka: LOUIS FRANCOIS

1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg

favorite_border favorite

Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.

Cena 555,00 zł

555,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

favorite_border favorite

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł

52,17 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: FOODCOLOURS293(1)

Marka: FOOD COLOURS

op. 20 g AGAR AGAR K-132 FOOD COLOURS roślinna substancja żelująca z alg morskich (E406)

favorite_border favorite

Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.

Cena 12,70 zł

63,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA157

Marka: DREIDOPPEL

2.5 kg SANETT 33066 DREIDOPPEL neutralny stabilizator do bitej śmietany na bazie żelatyny do stosowania na gorąco

favorite_border favorite

Produkt na bazie cukru i żelatyny o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania słodzonej bitej śmietany, kremów cukierniczych oraz tortów i deserów musowych.

Cena 200,00 zł

80,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA506

Marka: Sosa Ingredients

500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący

favorite_border favorite

Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie. 

Cena 283,00 zł

56,60 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE